Categories: Életmód

SZÉPSÉGTANÁCSOK – Bőrfeszesítő tippek

A szépségápolás titka az időzítésben rejlik: a megfelelő időben és a megfelelő hatóanyagokkal kell elkezdeni a ráncok megelőzését.

Már fiatalkorban érdemes odafigyelni a mindennapos bőrápolásra, alapos arctisztításra, de az életmód és a környezeti hatások is nagyban befolyásolják bőrünk állapotát. A rendszeres mozgás és a helyes táplálkozás mellett van néhány természetes módszer, amellyel sokáig megőrizheti bőre fiatalságát.

Az anti-aging termékek célja, hogy lassítsa, illetve meggátolja a bőr öregedését. Leghatékonyabb összetevői között szerepel a Q1, a Q10 vitamin, a retinol, a hyaluronsav, a C- és E-vitamin. Ezek nagyon jól hidratálnak, regenerálnak, és elősegítik a kollagén-termelést. A kollagén és elasztin a szervezetünkben is megtalálhatóak, azonban termelődésük a bőr öregedésével – nem sokkal húszéves korunk után – lelassul, így a bőr vékonyabbá válik, és elveszíti rugalmasságát.

Fontos, hogy mindig korosztályunknak és bőrtípusunknak megfelelő termékeket használjunk.

20+ A húszas éveikben járó hölgyeknek elég, ha odafigyelnek az alapos arctisztításra, és ezt beépítik a mindennapos rutinjukba: letisztítás/sminkeltávolítás, hetente egyszer radírozás, tonizálás és hidratálás. Nem érdemes túlzásba vinni a szoláriumot és az alapozó használatát. A bőrt védeni kell a káros sugárzással szemben, használjanak fényszűrőt tartalmazó krémeket.

25+ A húszas évek második felében a helyes arctisztítás mellett ne feledkezzen meg a szemkörnyék-ápolásról sem. A szem alatti bőr a legérzékenyebb, az első mimikai ráncok és a fáradság jelei itt mutatkoznak meg.

30+ Harmincas éveikben a hölgyeknek már érdemes elkezdeni az anti-aging krémek használatát, hogy megőrizzék bőrük rugalmasságát, feszességét. A megfelelő termékek hidratálnak, feltöltik az apróbb ráncokat, aktiválják a bőr sejtjeit, hogy azok minél hamarabb megújuljanak.

40+ A legfontosabb feladat a bőr öregedésének lassítása és egészséges színének visszaadása. Olyan termékek használata javasolt, melyek serkentik a kollagén és az elasztin termelődését a bőrben, ezáltal feszesítenek, hidratálnak, és fokozzák a mikrokeringést, amely élettel telivé varázsolja a bőrt.

Természetes úton is tehet bőre egészségéért, fiatalsága megőrzéséért. A helyes arcápolás nélkülözhetetlen: reggel és este tisztítsa meg bőrét, távolítsa el a sminket, ezután tonizáljon, ez helyreállítja a bőr ph-értékét. Hidratáljon nappali és éjszakai krémekkel bőrtípusának megfelelően, illetve használjon szemkörnyék ápoló krémet vagy szérumot. Érdemes hetente egyszer bőrradírt használni, mely eltávolítja az elhalt hámsejteket a bőrfelszínről, ezáltal megújul, feszesebbé és élettel telibbé válik a bőr, jobb lesz a vérkeringése

Természetes bőrfiatalítók

E-vitamin olaj vagy kapszula: drogériában is beszerezhető, kiváló ránctalanító, feszesítő hatású. Visszaállítja a bőr nedvességtartalmát, száraz bőr kezelésére is nagyon ajánlott.

Mandulaolaj: tökéletesen puhává és bársonyossá varázsolja a bőrt, csökkenti a ráncokat. Érdemes reggel és este bemasszírozni a bőrbe, másnap lemosni az arcról.

Szőlőmag olaj: feszesít és tonizál, enyhe fertőtlenítő hatása van, mely segíti regenerálni a bőrt. Minimálisra csökkenti a szabad gyökök károsító hatását. Jótékony hatással van a bőrgyulladásra és az ekcémára is.

Látványos feszesítésre a narancsvirág és a jázmin illóolajakat javaslom, bőrpuhításra pedig a méhviasz, mandula- és avokádóolajat. A bőr rugalmasságának megőrzésére aloe vera, zöld tea és E-vitamin tartalmú krémeket használjon, tág pórusra és zsíros bőrre pedig a medveszőlő és a teafaolaj tartalmú krémek ideálisak. Ha nem biztos abban, melyek az önnek legkiválóbb bőrfeszesítő készítmények, kérje szakember segítségét!

Karnisné D. Mónika

szépségtanácsadó, sminkes

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago