Közérzet · 2021.09.10.

Sümegi évforduló botrányokkal

Sümeg polgármestere nem hibázhat a helyi Fidesz alapszervezet tagjai szerint. Annak ellenére, hogy vissza kell fizetnie a városnak több mint százmilliót élettársa diplomás csalása miatt. Vezetői módszere miatt sorra mondanak le önkormányzati képviselők, lépnek ki a pártból annak tagjai.

Egy éve került az országos lapokban is nyilvánosságra a sümegi kistérségi társulás körüli szabálytalanságok sorozata, amely egyértelműen a polgármesterhez és élettársához köthető. Az évfordulót újabb botránnyal ünneplik a sümegi fideszesek. Mit nekik a pártból kilépő társaik, a Sümeget irányító honatyák távozása, ők nagyvonalúan továbbra is megbíznak eddigi elnökükben, aki egyben a kisváros első embere, a kistérségi társulás vezetője. Igaz, hogy a gyűlés közben jó néhány tagtársuk nemcsak megdöbbenésének adott hangot, de fölháborodásában a termet is elhagyta. Állítólag nem is kapott minden tag meghívót, Navracsics Tibor viszont igen. Jelenleg ő tölti be a megyei választási elnöki posztot is. Azt ígérte ugyan a sümegieknek, hogy törekszik rendet tenni a városban, ám úgy tűnik, a gyűlés idején még nem látta elérkezettnek erre az időt. Ez azt jelenti, hogy ő is asszisztált a különös választáshoz

Sokan kérdezik, minek kellene még történnie, hogy komolyan vegyék a rendőrség, az ügyészség, a bíróság megállapítását a hamis érettségiről és az arra épülő diplomákról, doktori címről, méltatlan milliós fizetésről?

Információink szerint Végh László, a sümegi polgármester szeptember 13-ával feltehetőleg lemond a Sümegi Kistérségi Többcélú Társulás elnöki posztjáról.

Navracsics Tibor nem kívánta kommentálni az ügyet. Nagy bánatunkra a polgármester, a járóbeteg ellátás vezetője és a megyei választási bizottság elnöke sem kommentálta kérdéseinket.

Korábbi írásaink az ügyről itt, itt és itt olvashatók.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!