Közérzet · 2021.04.14.

Lemondott a sümegi képviselő, kilépett a Fideszből

Pető Zoltán sümegi önkormányzati képviselő és fideszes párttag közleményben tudatta: elhagyja mindkét szervezetet. Úgy gondolja, jobboldali, keresztény hitvallású emberként nem érthet egyet a hamis érettségivel és csalással jutott milliók kifizetésével.

Hónapok óta beszélik a városban, írják a különböző lapok, hogy Szabó Krisztina, a sümegi Kistérségi Társulás Egészségügyi Nonprofit Kft.-jének vezetője hamis érettségi bizonyítvánnyal szerzett az állás betöltéséhez szükséges diplomát. Pető Zoltán volt önkormányzati képviselőnek, egyben az egészségügyi bizottság volt tagjának meggyőződése, hogy lehet magyarázkodni, másra mutogatni, de ez nem változtat a sümegi emberek hitének, bizalmának elvesztésén. Jobboldali gondolkodású, keresztény hitvallású emberként nem akar asszisztálni a hamis érettségivel és csalással jutott előnyök fenntartásához.

„Nem kívánok egy olyan Fidesznek tagja lenni, amely megtűri az ilyen embereket, helyén tartja, sőt védi. Nem kívánok tovább ezek után az önkormányzat tagja sem lenni, mert én minden nap tükörbe szeretnék nézni, és bátran vállalom a véleményem. Morálisan súlyos válságba került a város fideszes vezetése, ami miatt mélységesen szégyellem magam.”


Közleményében biztatta Sümeg polgárait: bátran határolódjanak el a polgármester által is fönntartott állapotoktól.

(A témáról portálunk is írt.)

sümegi, Lemondott a sümegi képviselő, kilépett a Fideszből
Kép forrása: Pető Zoltán Facebook-oldala

[fbcomments]