Egyéb

SÜMEGI BANÁNHÉJ – Se elnök, se igazgató

A lemondások hete kezdődött Sümegen: hétfőtől, 13-ától, nincs irányítója a Sümegi Többcélú Kistérségi Társulásnak, mert annak elnöke, Végh László lemondott. Szerdán, 15-én követte őt élettársa, Szabó Krisztina, a járóbeteg szakellátó központ igazgatója. A banánhéj, amin elcsúsztak, egy hamis érettségi bizonyítvány.

Már egy éve tart a huzavona Sümegen: vezethet-e intézményt olyan személy, akinek érettségi bizonyítványáról megállapította a bíróság, hogy nem valódi. Ennek következtében a bíróság elkobozta az okmányt. A hamis irattal Szabó Krisztina több egyetemi képzés keretében diplomát, sőt doktori fokozatot szerzett. Tettének minősítéséről egyelőre jogászok vitatkoznak.

A sümegi polgármester nem csak élettársa az említett hölgynek, de társulási elnökként egyben a főnöke is volt. Több milliós fizetéssel ismerte el kedvese munkáját. Akinek vezetésével sikeres pályázaton vett részt a sümegi szakellátó, azonban itt is van egy szépségpötty. A pályázat egyik feltétele a diploma volt, ami ugye a hamis érettségire épült. Az elszámolásnál a pályáztató minisztérium a félrevezetést nem méltányolta, száz millióra bírságolta a várost.

Sümeg civil szervezete és a polgárok egy része folyamatosan követelte Szabó Krisztina lemondását. Érdekes módon az igazgató ezt a kistérségi társulás 16-ai ülése előtt egy nappal tette meg – követve élettársát, Végh Lászlót, aki 3 nappal korábban mondott le. Szabó Krisztina a sorozatos támadásokra hivatkozott írásbeli indoklásakor. Összegezte sikereit, a szakellátó kiváló működését, de az alapkérdésre, hogy valódi-e az bizonyítványa, nem válaszolt.

(Forrás: ITT olvasható.)

A sümegi vár. Fotó: bp-erdo

Dallos Zsuzsa

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago