Sport

SPORT – Épülnek a veszprémi futballpályák

Nyáron katasztrofális képet mutatott a veszprémi futballstadion gyepszőnyegnek nem nevezhető játéktere. Félméteres gaz borította a pályát.

Ez azt jelentette, hogy a Practical VFC bajnokcsapata továbbra sem tudott ott edzeni és mérkőzést rendezni. Mint akkor kiderült a VEDAC felújítás alatt lévő futópályája miatt építési területté nyilvánították a sportkomplexumot, ezért nem lehetett megkezdeni a futballpálya rekonstrukcióját.

Pető Tamás kaszával a pályán

Két hete megegyezés született az önkormányzat és a sportpályák építésére specializálódott cég között, ami már most látványos változásokat eredményezett a stadionban.

Nagyjából tíz napja vettük át a területet, azóta folyamatosan dolgozunk és haladunk lépésről lépésre előre – mondta Fülöp Tamás, a Tomsec-Bau Kft. ügyvezetője, akinek cége már mintegy ötven megépített pálya referenciájával büszkélkedhet.Először a nagyjából 15 centiméter koszt távolítottunk el, amelyet már felvert a gaz is. Jelenleg a földmunkáknál, az alapozásnál tartunk. Teljes körű rekonstrukciót végzünk.

Fülöp Tamás elmondta azt is, hogy nemcsak az öntözőrendszert építik ki, de vakondvédőháló is kerül a gyepszőnyeg alá.

Igyekszünk gyorsan dolgozni, hogy esetleg már a 2024. február 28-i tavaszi bajnoki nyitányon újra hazai pályán játszhasson Pető Tamás edző együttese. De ez nem csak rajtunk múlik, hanem az időjáráson is. Folyamatosan hat-nyolc fokos hőmérséklet szükséges ahhoz, hogy a gyökérzet megkapaszkodjon a talajban, amire ebben az évszakban nem sok garancia van. Egyébként nagyjából egy hét szükséges a gyepszőnyegezésre, ami után gyorsan, nagyjából 6 hét után használható.

Megtudtuk, hogy tíz méter hosszú, 1,10 méter széles csíkokból rakják majd össze a gyepszőnyeget, ami már a látványos része lesz az építkezésnek.

Fülöp Tamás örömmel jelezte, hogy a felnőtt- és utánpótlás-futballcsapatok már tudják használni az edzésekre az uszoda mögötti műfüves pályát, mert megoldódott a terület csapadékvíz-elvezetése, ami addig gondot okozott.

További jó hír az is, hogy szinte egy időben kerülhet gyepszőnyegezésre egy másik, de szintén élőfüves pálya ugyancsak az uszoda mögött. Ezek valóban örömteli információk a futballklubnak és a sportág veszprémi szurkolóinak.

És persze fontos lenne tudni azt is, hogy mindez mennyibe kerül, ki kifizeti és milyen pénzből?

Pető Tamás nem lesz a Kispest edzője

Fontos futballinformáció, hogy Pető Tamás marad Veszprémben, nem lesz a Kispest edzője.

Már többször kerestek a nagy múltú fővárosi klubtól – mondta Pető Tamás, a veszprémiek sikeres mestere. A hétfői VasasHonvédmeccs előtt volt egy hosszabb megbeszélésük, ahol a kispesti vezetők jelezték, hogy én vagyok az első számú jelöltjük, ezért jó érzéssel fejeztük be a tárgyalásokat. Aztán másnap, a részletek kidolgozásánál megakadtak az egyeztetések, maradok Veszprémben – tette hozzá Pető Tamás.

Donát Tamás

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago