Categories: Szórakozás

SIKERÜLT! – Mercisek találkoztak

Március idusán, amikor kipattant a fejemből a szikra, hogy miért is ne lehetne május elsejére a királynék városában egy kulturált, baráti Mercedes márka találkozót szervezni, még nem tudtam, milyen hatalmas fába vágtam a fejszémet. Mindenféle előzetes tapasztalat nélkül vetettem bele magam a közösségi médiába és hirdettem meg a Facebookon a Mercedes tulajok első veszprémi villámcsődületét,amelyre alig három nap alatt félszázan jelezték részvételüket.

A sok komment, személyes megkeresés jelezte, hogy lehet ebből valami, így lázasan elkezdtem a helyszín után kutatni. Veszprém, egyik ismert és elismert épülete, sok rendezvény házigazdája, a Veszprém Aréna került a látóterembe. Rövid levelezés után kiderült: hiába a „jó hír”, a vélt vagy valós elismertség, az aréna vezetősége kizárólag feltételekkel ad helyet a parkolójában. Hiába az általam küldött tájékoztatás, hogy a találkozóm ingyenes, az ország különböző pontjairól érkeznek barátok, márkatársak, amely akár reklámnak is jó a városnak, az arénának, hogy nem zavarunk senkit, nem hangosítunk, nem lesz kereskedelmi tevékenység és össze is takarítunk magunk után. Ez nem hatott, az aréna május elsején amúgy kihasználatlan parkolóját csak Bényi úr levelének feltételei alapján vehettük volna használatba, mely így szólt:

Az Ön által megadott időpontban, nem lesz rendezvény a Veszprém Arénában, így biztosítani tudjuk a Mercedes találkozóra a helikopterleszálló felőli parkolószelvényeket. Az megadott időszakra a parkoló bérleti díja 60.000 Ft+Áfa összeg lenne.”

Nem volt mit tenni, az idő fogytával további lehetőség után kutattam. Multikat kerestem fel. Az Interspar és a Penny válaszra sem méltattak, a Lidl elég durván utasított el. Az Aldi szintén nemet mondott, de igazán kulturált formában. Miközben a rendőrségtől megkaptam az engedélyt, helyszín híján gyorsan köztes megoldást kellett találnom! Az nem létezik, hogy Veszprém, a szülővárosom ennyire elutasító legyen, olyan nincs, hogy sehova nem kapunk helyet!

Aztán eszembe jutott az Almádi úton elhelyezkedő MARSO szerviz. Megkeresésemre szinte azonnal kedvező választ kaptam Molnár Lászlótól, aki mindenféle kikötés nélkül ajánlotta fel a parkolójukat.

Sok kritika érte városunkat az elmúlt napokban amiatt, hogy egy majálist is képtelen rendezni immár hetedik éve. Mondhatom, hogy mi, mercisek megtettük a magunkét. A Tesco parkolójában találkoztunk délután egykor. Innen indultunk kettőkor konvojban a városon át, és vonultunk 79 autóval a MARSO parkolóhoz. Útközben jó volt látni az integető veszprémieket, nem mellesleg közben konvojunk 102 autósra duzzadt.

A találkozónkon többek között képviselte a márkát egy 47 éves Oldtimer, amely már jóval egymillió kilométer felett futott, a legfiatalabb csodaautó pedig még nem volt egyéves. Itt volt velünk egy 12 hengeres S-osztály és G-osztály. A résztvevők Soprontól a fővároson, Fehérváron át Vácig a Dunántúl számtalan településéről jöttek. Sokuk elmondása szerint eddig még nemigen volt látható egy időben egy helyen ennyi bálna Merci.

Megköszönöm a veszprémi UNIX autóalkatrész áruház vezetőjének a segítségét. Mivel legmerészebb álmainkat is felülmúlta a találkozó létszáma, az UNIX segítsége nélkül esélyünk sem lett volna elférni a kapott területen. Köszönet a résztvevőknek! Reméljük, tudunk hagyományt teremteni, ha nem is Veszprémben, valamelyik befogadóbb városban jövőre, május elsején! Még egyszer köszönet a MARSO-nak, az UNIX-nak! Nélkülük, a mercisek nélkül, a rendőrség engedélye nélkül az álom, amely 2017. május elsején valóra vált, nem teljesülhetett volna.

Nyéki Roland

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago