Categories: Közélet

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Közös gondolkodás a 2. választókerületről

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő (LMP) együttgondolkodásra hívja a választókerületében élőket. Az erről szóló közleményét alább olvashatják.

Elsődlegesnek tartom, hogy a választókerületet érintő kérdésekben az itt élők véleményét megismerjem és képviseljem. Ezért a választási kampányban tett ígéretemet megtartva, létrehoztam a választókerületi tanácsot, amelyben intézményvezetők, egyesületi vezetők, szülői munkaközösségi tagok, a választókerületben élő szociális és közösségfejlesztő szakemberek egyaránt részt vesznek.

A választókerületi tanács első összejövetelén a résztvevők megismerkedtek az Alkohol-Drogsegély Ambulancia által működtetett Napsugár és Holdsugár programmal a Damjanich János utca 7/A-ban.

Bemutattuk a Közösségi sziget munkacímmel előkészítés alatt álló projektet, amely a hagyományos fogadóórák alternatívájaként, azok mellett kívánja majd bevonni a választókerületben élőket annak érdekében, hogy a választópolgárok beszélgetései alakítsák a körzet, a város jövőjét.

Sajnos a legutóbbi közgyűlésen nem kaptam egyértelmű és egyenes választ polgármester úrtól arra a kérdésemre, hogy várható-e változás a választókerületi keret szabályozásában, mértékében 2020-ban. A ciklusokon keresztül gyakorlattá vált keret megszüntetése rossz üzenet lenne.

A másik három ellenzéki egyéni képviselővel közösen a 2020. évi költségvetés tervezésével kapcsolatos egyeztetést kezdeményeztünk a polgármesternél annak érdekében, hogy a választókerületek lehetőségeiről minél pontosabb képpel rendelkezzünk; a választókerületek, az azokhoz kötődő intézmények és az ott élők érdekeit minél hatékonyabban képviselhessük.

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő

(Veszprém, 2. választókerület)

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago