Közérzet · 2019.11.28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Közös gondolkodás a 2. választókerületről

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő (LMP) együttgondolkodásra hívja a választókerületében élőket. Az erről szóló közleményét alább olvashatják.

Elsődlegesnek tartom, hogy a választókerületet érintő kérdésekben az itt élők véleményét megismerjem és képviseljem. Ezért a választási kampányban tett ígéretemet megtartva, létrehoztam a választókerületi tanácsot, amelyben intézményvezetők, egyesületi vezetők, szülői munkaközösségi tagok, a választókerületben élő szociális és közösségfejlesztő szakemberek egyaránt részt vesznek.


A választókerületi tanács első összejövetelén a résztvevők megismerkedtek az Alkohol-Drogsegély Ambulancia által működtetett Napsugár és Holdsugár programmal a Damjanich János utca 7/A-ban.

Bemutattuk a Közösségi sziget munkacímmel előkészítés alatt álló projektet, amely a hagyományos fogadóórák alternatívájaként, azok mellett kívánja majd bevonni a választókerületben élőket annak érdekében, hogy a választópolgárok beszélgetései alakítsák a körzet, a város jövőjét.

Sajnos a legutóbbi közgyűlésen nem kaptam egyértelmű és egyenes választ polgármester úrtól arra a kérdésemre, hogy várható-e változás a választókerületi keret szabályozásában, mértékében 2020-ban. A ciklusokon keresztül gyakorlattá vált keret megszüntetése rossz üzenet lenne.

A másik három ellenzéki egyéni képviselővel közösen a 2020. évi költségvetés tervezésével kapcsolatos egyeztetést kezdeményeztünk a polgármesternél annak érdekében, hogy a választókerületek lehetőségeiről minél pontosabb képpel rendelkezzünk; a választókerületek, az azokhoz kötődő intézmények és az ott élők érdekeit minél hatékonyabban képviselhessük.

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő

(Veszprém, 2. választókerület)


[fbcomments]