Categories: Életmód

ROZÉ – A legolcsóbb a legjobb

A kedveltségi teszt összesített eredménye és a kóstolók összbenyomása alapján is a legolcsóbb borok egyike, a Molnár Mátrai nyerte a NÉBIH rozébor tesztjét, miközben egyes “nagy nevek” csak a sor végén kullogtak. A nagy kereskedelmi áruházláncok kínálata alapján 28 száraz, 2016-os évjáratú kékfrankos rozét választottak tesztelésre. A vizsgálat részletes eredménye a balatontipp.hu portálon olvasható.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Szupermenta tesztjén ezúttal olyan rozékra fókuszáltak, amelyekben a bor legalább 85 százalékban Kékfrankos fajtából készült. Magyarországon legnagyobb mennyiségben Kékfrankosból készítenek rozét, mivel ennek a fajtának a tulajdonságai biztonságos termesztést garantálnak.
A kóstolók a
Molnár Mátrai Kékfrankos rozét tették az első helyre, amelyből egy palack körülbelül 525 forintba kerül. A Szupermenta rangsorban másodikként végzett a Gedeon Birtok Kékfrankos rozéja, a harmadik a Babarczi Szőlőbirtok Pannonhalmi Kékfrankos rozé lett. A „nagy nevek” a középmezőnyben és a sor végén landoltak: 11. lett a Taschner Soproni, 12. a Koch Hajós-Bajai, 14. a Homola, 18. a Bock Piknik, 22., azaz utolsó előtti a Frittmann Kékfrankos Rozé.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago