RENDSZERHIBA – Trükkös védettségi igazolás uniós utakra

Egyetlen adag Pfizer, Moderna vagy AstraZeneca emlékeztető oltással is akadály nélkül utazhatnak az Európai Unió országaiba azok a magyarok, akik korábban a kínai vagy az orosz vakcinával lettek beoltva – vette észre a rendszerhibát az utikalauz.hu szerzője, Győrffy Árpád.

A rés a pajzson valójában egy adatkezelési vagy adminisztrációs rendszerhiba: a harmadik, emlékeztető oltás felvétele után ugyanis az érintettek Védettségi Igazolványán a kínai/orosz oltási előzményt a QR-kód nem jeleníti meg, csupán azt, hogy az illető három oltást kapott, amiből a harmadik egy EU-ban elismert vakcina. Amint a szerző által bemutatott Vaccination Certificate-en látható, ez színtiszta megtévesztés, hiszen az előzmények törlődése miatt olybá tűnik, hogy mindhárom oltás ugyanazzal az oltóanyaggal történt. 

Miközben az uniós országok a tesztelés nélküli beutazást az általuk elfogadott vakcinák által kiváltott védettséghez kötik (ez a Janssen esetén egy, a Pfizer, Moderna és AstraZeneca esetén két oltást jelent), mi magyarok simán útnak indulhatunk akár két kínaival meg egy Pfizerrel is, „hála” a nagyokos rendszerfejlesztőknek vagy magának Cecíliának.

De vigyázat, a trükk fordítva is működik! Az előzmények azoknál is eltűnnek, akik két nyugati vakcina után valami sajátos logikával vagy az orvosuk rábeszélésére kínaiból vagy oroszból kérik az emlékeztetőt. Náluk a QR-kód azt fogja mutatni, hogy három keleti oltásuk van, aztán hiába magyarázkodnak majd a beléptetésnél. Persze a mi hiperszuperzseniális nyilvántartási rendszerünkben erre is van kiskapu, a részletekért ajánljuk elolvasásra Győrffy Árpád írását.

fotó: internet

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago