Egyéb

Reformerek: A keleti despoták diktatúrája nem minta

Reformerek néven új pártot alapított a volt jobbikos Varga-Damm Andrea. Országjáró körútjának első állomása ma délelőtt Veszprém volt, ahová születése és gyermekévei kötik. A Reformerek céljairól Kovács Rajmund önkormányzati képviselő és Kerekes Miklós társaságában tartott sajtótájékoztatót a belvárosban.

Varga-Damm Andrea elmondta, hogy a politikai pártok porondjáról mostanáig hiányzott egy olyan párt, amelyik sem a háttérben születő mutyi-megállapodásoknak, sem a közpénzfosztogatásnak nem részese. A Reformerek ezt az űrt fogja betölteni, nem a politikai pozíciókat, hanem a polgárok érdekeit tartva szem előtt.

– A kormány sikerpropagandája ellenére ma Magyarországon még mindig hárommillió ember él rendkívül nehéz körülmények között, miközben munkaerőhiány van, dübörög a gazdaság és az ország exportvolumene sokat erősödött az elmúlt tíz évben – figyelmeztetett a politikus.

– A probléma az, hogy nincs semmilyen hajlandóság a foglalkoztatás javítására, a nyugdíjak és a létminimum korrekciójára, az emberek megbecsülésére. A fiatalok is csak akkor maradnának itthon, ha a politikusok minden erejükkel az oktatás, az egészségügy, a munkahelyteremtés, az otthonhoz jutás és a szociális gondoskodás minőségének és feltételeinek jobbá tételén, vagyis az élhető, kiszámítható és biztonságos jövőkép megteremtésén munkálkodnának.

Az egészségügyről szólva kifejtette, hogy az ellátási gondokat részben a rossz szervezettség okozza, amire egy alapos logisztikai reform jelenthet megoldást, másrészt pedig az, hogy a rendszert olyan orvosbárók és gazdasági oligarchák uralják, akik csak a saját anyagi érdekeket tartják szem előtt.

– A Reformerek nem ideológiák mentén fogják butítani az embereket. Azt akarjuk megmutatni, hogy hol a hiba és mit lehet jobban csinálni, mert ebből politikai meggyőződéstől függetlenül mindenki profitálni fog. Van alternatíva, de az alapja mindennek az, hogy mi senkivel nem kötünk háttér-megállapodást, nem adjuk el a lelkünket és nem váltjuk át az emberek sorsát aprópénzre – szögezte le Varga-Damm Andrea.

– Kiegyensúlyozott jövő és általános jólét, amilyen Ausztriában, Svájcban, Franciaországban és még számos európai országban van, ez a célunk. A keleti despoták diktatúrája számunkra nem minta. Velük legfeljebb kereskedni szabad, megállapodásokkal kiszolgáltatottá tenni az országunkat nem! Lehet persze szidni a nyugati demokráciák gyengeségeit, de azoknál jobbat eddig még senki nem mutatott – jelentette ki, bírálva egyúttal azt a hintapolitikát is, aminek hosszú ideje tanúi vagyunk.

Kovács Rajmundot úgy mutatta be, mint mostanra az egyetlen, valóban ellenzéki képviselőt Veszprém önkormányzatának képviselő-testületében, aki távol tartja magát a háttér-mutyiktól. Kerekes Miklós tudását és lelkiismeretességét a jövőbeni munka során ugyancsak fontosnak nevezte.

Portálunk kérdésére Varga-Damm Andrea megerősítette, hogy két reprezentatív közvélemény-kutatást is végeztettek, mégpedig két, a politikai paletta két szélén elhelyezkedő intézettel. Ezek egymástól függetlenül azt az eredményt adták, hogy akár a biztos szavazók 12 százalékának voksára is számíthatnak.

Fotó: a szerző
Kovács Rajmund (balra), Varga-Damm Andrea és Kerekes Miklós a Reformerek veszprémi bemutatkozásán

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago