Közélet

Politika – Amit mondtunk, nem igaz

Akik folyamatosan figyelik a magyar közélet eseményeit 1990 óta, sok mindenre emlékezhetnek és bőven van összehasonlítási alapjuk, ha a politikai erők összecsapásaira gondolnak. Mostanra a honi politika két pólusúvá zsugorodott.

A majdnem a kommunista időket idéző, lassan egypárti Fideszre és a tőle támogatottságban fényévekre lévő Demokratikus Koalícióra. A futottak még pártok sehová sem számítanak a politika versenyében. Érdemes a tizenkét éve gyurcsányozó Orbán Viktor szavait felidézni, szembesíteni önmagával, majd levonni a következtetéseket.

Sajtóidézetek 2005-ből:

„A baloldal amikor csak teheti, ráront saját nemzetére, így tesz a mostani magyarországi baloldal is, amelynek a jövőben nemzeti fordulatot kell végrehajtania – mondta Tusnádfürdőn Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a XVI. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján.”

„A mai magyar kormány nem néz szembe a valósággal, például azzal, hogy csökken a gazdasági növekedés, a túladóztatás pedig megbénítja a gazdaságot, mondta Orbán. Szerinte radikális adócsökkentést is magában foglaló gazdaságpolitikai fordulatra van szükség” – nyilatkozta az akkor regnáló Gyurcsány-kormányról.

Azóta rengeteg minden történt. A legfontosabb, hogy több mint tizenkét éve a Fidesz–KDNP Kommunista Párt van hatalmon, amely egyre mélyebb válságba sodorja az országot, sok millió magyart reménytelen és kiszolgáltatott helyzetbe taszítva. Pedig kétharmados parlamenti többséggel azt csinálhattak, amit csak akartak. És csináltak is. Egyértelműen leírható – méghozzá a futball nyelvén szólva, hogy a miniszterelnök is értse –, hogy Orbán Viktor és kormánya nyújtott páros lábbal rácsúszott a nemzetére. Ezért a kedvenc sportágában piros lap és hosszú eltiltás jár(na). De a politika nem foci. Fordítva inkább.

Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc. Forrás: 24.hu

Meghökkentő visszaolvasni, miket mondott ellenzékben a megszakítás nélkül negyedszer is hatalomhoz jutott nemzeti kapitány. Merthogy majd húsz évvel később mindannak az ellenkezőjét mondja és teszi. Ergo: minden, amivel Gyurcsányékat vádolta, most az ő kormányzásukra igaz. Sőt! Nagyságrendekkel rosszabb minden számszaki adat, mint akkor volt. Brutális adó, infláció és energia-áremelés van, katasztrofális euró árfolyammal, a gödör aljára lökve ezzel a forintot és a minden tartalékukat felélő milliókat. Orbán ezért folyamatosan az akkori kormány lemondását követelte.

Ha nem volna ennyire gonosz, pökhendi, lelketlen, hazudós, becsapós, nagyképű, fölényeskedő és álszent, akkor most kiállna és bevallaná, hogy: – Végig hazudtuk az elmúlt 12 és fél évet és majd beledöglöttünk abba, hogy úgy csináltunk, mintha kormányoznánk. Világos volt, hogy amit mondtunk, az nem igaz.

Ugye, ismerős mondatok?! A rendszerváltás óta a magyaroknak olyan kormányai vannak, amelyek egymást vádolják azzal, hogy ki hazudott és lopott többet. Viszont ebből mindkét oldalon nagyon jól élnek…

V. T.

Fotó: Orbán Viktor és Deutsch Tamás. Forrás: Blikk

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago