Categories: Közélet

PLÁZAPARKOLÓ – Konkrét problémára semmitmondó válasz

Pár napja fizetős a Balaton Pláza parkolója. Van, aki értesült erről, van, aki nem. A pláza parkolójának bejárata előtt nem jelzi tábla a sorompót. Olvasónkat emiatt érte baleset, amiről értesítette az üzletház vezetőségét. Jóindulatú levelére – azonnali intézkedés helyett – semmitmondó választ kapott.

Tisztelt Balaton Plaza Igazgatósága!

Az Önök területén üzemelő parkoló bejáratánál lévő sorompó az általam vezetett … forgalmi rendszámú motorkerékpárt lecsukódás közben jobb oldalra borította fel.

Személyi sérülés nem, de anyagi kár keletkezett. Az előttem haladó szürke színű, Opel Vivaro típusú, … forgalmi rendszámú, zárt kisteherkocsi megállt, és a kereszteződés közepén várakozott. A bejárattal szemközt lévő parkolóhelyre kívánt beállni. Az általam vezetett motorkerékpárral az út jobb oldalán szerettem volna elhaladni, utána jobbra kanyarodni, de a lezáródó sorompó rám, illetve a motorra csukódott, és jobbra feldöntött.

A parkolóba való behajtáskor a sorompó nem látható. Motoros bukósisakból még annyira sem, mint gépkocsiból, főleg ha egy, a környezettel azonos színű, sötétszürke, zárt kistehergépkocsi áll a sorompónál.

Mint említettem, személyi sérülés nem történt. Utas nélkül közlekedtem. Ha gyermek, vagy egy női utas ül mögöttem, menthetetlenül megsérül, mivel nem tud úgy reagálni az eseményekre, mint a jármű vezetője.

A baleset után telefonon kértem segítséget. A kiérkező járőr nem tudott intézkedni a magánterületen történt baleset miatt, viszont furcsállta, hogy stop-vonal, stop-tábla, közlekedési és információs tábla sem jelzi előre a sorompót.

Előfordulhat, hogy a jövőben más motoros vagy kerékpáros kerül hasonló szituációba, netán utassal. Az ő biztonságuk érdekében kérem Önöket, vizsgálják meg, mit lehetne tenni!

A balesetkor a biztonsági kamera által rögzített felvételt megtekintő fekete ruhás őr nem volt éppen udvarias. Szerinte száguldoztam, és értsem meg, hogy a motorosnak is fizetnie kell a parkolásért. Nos, én nem mentem gyorsan. Esteledett, nem voltak megfelelőek a fényviszonyok, ilyenkor nem lehet száguldozni. Gyógyszerért mentem a gyógyszertárba, vásárló voltam.

Tisztelettel:

B. A.

(név és cím a szerkesztőségben)

___________________________________________________________________

Tisztelt B. A. úr!

Sajnálattal olvastuk levelét, ugyanakkor mi is örülünk, hogy személyi sérülés nem történt. A napokban elindult parkolási szolgáltatás tapasztalatait folyamatosan gyűjtjük, és azon dolgozunk, hogy látogatóink kényelmesen vehessék igénybe a Balaton Plaza parkolóját.

Haladéktalanul megnézzük, hogy mit tudunk még tenni a parkoló biztonságos használata érdekében.

Jó egészséget kívánunk!

Üdvözlettel.

Farkas Zsuzsa

bevásárlóközpont igazgató

A parkolóba érkezőket semmilyen felfestés vagy tábla nem figyelmezteti a sorompóra
Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago