Categories: Közélet

PIHENT AGY – Van egy jó hírem, sőt kettő is

A nap híre, hogy központi(?) utasításra a magyar kórházaknak hetente minimum két, a sajtóban megjelent, pozitív tartalmú, kicsengésű információt kell betálalniuk az illetékes elvtársakhoz. Valami központba.

Van egy jó hírem a „központ”, a kórházak és a betegek számára is. Nem is hetente, nem naponta, hanem óránként vannak és lesznek jó hírei a kórházaknak. Ugyanis a kórház olyan intézmény, amelyben a betegek ezrei gyógyulnak meg naponta. Nagyobb kórházaknak nyilván sajtófelelőse is van, akinek mind ez idáig az volt a dolga, hogy az esetleges rossz híreket (az is kérdés, hogy a sajtófogyasztónak mi a jó és mi a rossz kórházi történet) olyan csomagolásban tálalja, ami nem vet rossz fényt a magyar egészségügyre.

Gondolom, most majd a sajtós vagy az adatszolgáltatási munkára kötelezett személy fog gondoskodni arról, hogy heti két pozitív hírrel teljes mértékben kielégítse a kórházfenntartót és azt a pihent agyút, aki ezt az ökörséget kitalálta.

Ezúton közlöm, hogy – ami portálunkat illeti – mindig szívesen segítünk kórházunk vezetésének abban, hogy minden általuk fontosak tartott hírt, információt, történést, eredményt leközlünk, mert naponta vagyunk szemtanúi annak, hogy a kórházi dolgozók erőn felül teljesítenek, dicséretes szakmai alázattal, lelkiismeretesen. Annak ellenére, hogy Magyarország az egyetlen olyan régiós ország, amelynek rosszabb – ráadásul sokkal rosszabb – a 2016-os helyezése, mint a 2010-es: a 36. helyről a 69. helyre csúsztunk vissza.

[stextbox id=”grey”]

Jó híreket rendelt a kormány?

Az egy főre jutó, 3000 eurót meghaladó, egészségügyre fordított tagállami kiadás Luxemburgban volt a legtöbb (4112 euró), majd a sorban Dánia (4094 euró), Hollandia (3194 euró), Svédország (3170 euró), Ausztria (3149 euró), Írország (3138 euró) és az Egyesült Királyság (3020 euró) következik. A lista másik végén Románia (340 euró), Bulgária (343 euró), Lettország (468 euró), Lengyelország (520 euró), Ciprus (532 euró) és Magyarország (592 euró) sorakozik.

[/stextbox]

Gombás Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago