Közérzet · 2018.02.03.

PIHENT AGY – Van egy jó hírem, sőt kettő is

A nap híre, hogy központi(?) utasításra a magyar kórházaknak hetente minimum két, a sajtóban megjelent, pozitív tartalmú, kicsengésű információt kell betálalniuk az illetékes elvtársakhoz. Valami központba.

Van egy jó hírem a „központ”, a kórházak és a betegek számára is. Nem is hetente, nem naponta, hanem óránként vannak és lesznek jó hírei a kórházaknak. Ugyanis a kórház olyan intézmény, amelyben a betegek ezrei gyógyulnak meg naponta. Nagyobb kórházaknak nyilván sajtófelelőse is van, akinek mind ez idáig az volt a dolga, hogy az esetleges rossz híreket (az is kérdés, hogy a sajtófogyasztónak mi a jó és mi a rossz kórházi történet) olyan csomagolásban tálalja, ami nem vet rossz fényt a magyar egészségügyre.


Gondolom, most majd a sajtós vagy az adatszolgáltatási munkára kötelezett személy fog gondoskodni arról, hogy heti két pozitív hírrel teljes mértékben kielégítse a kórházfenntartót és azt a pihent agyút, aki ezt az ökörséget kitalálta.

Ezúton közlöm, hogy – ami portálunkat illeti – mindig szívesen segítünk kórházunk vezetésének abban, hogy minden általuk fontosak tartott hírt, információt, történést, eredményt leközlünk, mert naponta vagyunk szemtanúi annak, hogy a kórházi dolgozók erőn felül teljesítenek, dicséretes szakmai alázattal, lelkiismeretesen. Annak ellenére, hogy Magyarország az egyetlen olyan régiós ország, amelynek rosszabb – ráadásul sokkal rosszabb – a 2016-os helyezése, mint a 2010-es: a 36. helyről a 69. helyre csúsztunk vissza.

[stextbox id=”grey”]

Jó híreket rendelt a kormány?

Az egy főre jutó, 3000 eurót meghaladó, egészségügyre fordított tagállami kiadás Luxemburgban volt a legtöbb (4112 euró), majd a sorban Dánia (4094 euró), Hollandia (3194 euró), Svédország (3170 euró), Ausztria (3149 euró), Írország (3138 euró) és az Egyesült Királyság (3020 euró) következik. A lista másik végén Románia (340 euró), Bulgária (343 euró), Lettország (468 euró), Lengyelország (520 euró), Ciprus (532 euró) és Magyarország (592 euró) sorakozik.

[/stextbox]


[fbcomments]