Categories: SzórakozásKultúra

PETŐFI SZÍNHÁZ – A színház előtti téren nyitnak

Szabadtéren kezdi el pótolni bérletes előadásait a Veszprémi Petőfi Színház. A produkciókra hétfőtől regisztrálhatnak a nézők.

Nagyon átgondoltan és elővigyázatosan készülünk valamennyi eseményünkre – mondta Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese a nyári programokat ismertető sajtótájékoztatón szerdán délután. – Most még nagyobb szükség van az óvatosságra, hogy amit eddig felépítettünk, ne romboljuk szét és az újranyitást követően ne kelljen rögtön bezárnunk.

Először szombaton várják a nézőket a színház előtti téren az immáron nyolcadik alkalommal megrendezett Bérletek éjszakája alkalmával. 20 órától szórakoztató programok, kvízjátékok várják az érdeklődőket, illetve ízelítőt adnak a jövő évad kínálatából. A téren 1,5 méterenként pontokat helyeznek el, és arra kérik a programra érkezőket, hogy ezeken álljanak, akik pedig nem együtt érkeznek, tartsák egymástól a szükséges távolságot.

Az esemény legfontosabb célja, hogy rendkívül kedvező áron szerezzék be a jövő évadra szóló bérleteiket a színházrajongók. Ennek gyors lebonyolítása érdekében a jegyiroda és a jegypénztár mellett további kettő, szabadtéri átvevőpontot is felállítanak.

Megkérjük nézőinket, hogy a bérletjegyeiket maszkban vegyék át, főleg a beltéri értékesítőhelyeken, ahogy a kolléganőink is arcpajzsban várják őket a biztonságunk érdekében – jegyezte meg az igazgatóhelyettes. – A jövő héten belevágunk, talán az országban elsőként, az újranyitásba. Az előadások helyszíne a színház előtti tér lesz, ahol megfelelő széktávolságokkal 200 főig ültetett előadást tarthatunk. Az első produkciókkal az egészségügyben dolgozó hősöknek mondunk köszönetet. Június 12-én a Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóit várjuk, másnap az ajkai járványkórház munkatársai érkeznek, kiegészülve a tapolcai kórház képviselőivel, június 14-ére pedig a Farkasgyepűi Tüdőgyógyintézet alkalmazottait és a veszprémi szociális területen dolgozókat, leginkább az idősgondozás szereplőit hívtuk meg a Nyitott ablak című zenés vígjátékunkra.

Június 16-án kezdik el a bérletes előadások pótlását, először a Sírpiknik című előadással. A szabadtéri bemutatókra telefonon keresztül regisztrálhatnak a bérlettel rendelkező nézők hétfőtől. Az erre használatos négy telefonszámot ekkor teszik közzé weboldalukon és a Facebookon. Az új jegyekért személyesen kell bemenni a színházba, de a 65 év feletti nézőknek jegyfutárral segítenek: Veszprém területén házhoz viszik számukra a belépőjegyet.

Amennyiben a nézők közül valaki nem mer most előadásra menni, vagy nem felel meg neki a szabadtér, természetesen lehetőséget adnak számára, hogy más időpontban tekintse meg a produkciót.
A biztonság a legfontosabb, ezért a nézőknél érintésmentesen hőmérsékletet mérnek, illetve az előadások idejére maszkot is kölcsönöznek. A mosdók konténer blokkokban, több ponton kézfertőtlenítőt is kihelyeznek.

– Reméljük, hogy zökkenőmentesen zajlanak az előadások és példát mutatunk más intézményeknek, hogy merjenek nyitni – hangsúlyozta az igazgatóhelyettes. – Az emberek erőteljes vágya, hogy színházba mehessenek, ezt bizonyította a színház Maradj otthon, majd mi megyünk! programsorozata, amelyet 70 alkalommal adtunk elő Veszprémben és a környező településeken. A színház él és élni akar, nekünk pedig ezt kell adnunk minden helyzetben.

– Amennyiben a korlátozások enyhülnek, 400 főig növekedhetünk szabadtéren, és gyorsabb ütemben tudjuk a bérletes előadásainkat pótolni – tette hozzá Oberfrank Pál, a színház igazgatója. – A Sírpikniken kívül pótoljuk az elmaradt Pillangó című előadásokat is, illetve a Latinovits–Bujtor Játékszín produkcióit. Lehet, annyira megszeretjük ezt a helyet, hogy a nézők követelni fogják a szabadtéri színházat.
A játékrendbe természetesen esőnapot is terveznek. Mindennap 10 óráig döntenek az aznapi előadással kapcsolatban.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago