Közélet

Pénteken ér Veszprémbe a Tour de Hongrie

A Tour de Hongrie kerékpárverseny miatt május 14-én, pénteken, várhatóan 14 óra és 15 óra között lezárják Veszprém egyes részeit, ami a V-Busz járatait is érinti.

A lezárással érintett szakasz: Óváros tér – Rákóczi Ferenc u. – Szabadság tér – Óvári Ferenc út – Dózsa György út – Szent István-völgyhíd – Völgyhíd tér – Pápai út.

A teljes zárás ideje alatt a V-Busz járművei az alábbiak szerint közlekednek:

1-es viszonylat

A vasútállomástól 13:53 és 14:32-kor induló járatok – mindkét irányban a hotel és a Valeo között – a Házgyári úton át megállás nélkül közlekednek. A hotel és a Valeo közti eredeti útvonalon lévő megállók mindkét irányban kimaradnak. Valeótól történő visszaindulásuk a forgalmi viszonyoktól függ, de várhatóan késéssel közlekednek.

2-es viszonylat

A vasútállomástól 14:06-kor induló járat a hotelig közlekedik, onnan indul vissza.

3-as viszonylat

A Haszkovó fordulótól 13:53, 14:13-kor és Csererdőből 14:00, 14:10, 14:22-kor induló járatok mindkét irányban a hotel és Vértanú utca között terelt útvonalon közlekednek. A hotel és a Tüzér utcai forduló között nem állnak meg, a Tüzér utcai fordulótól a Dózsa György térig az 5-ös vonalán közlekednek, majd a Vértanú utcától az eredeti útvonal szerint.

4, 4A, 6-os jelzésű vonalak

14 órától a zárás végéig, várhatóan 15 óráig a hoteltől a Mártírok útján át közlekednek mindkét irányban. Az Egyetem utcai megállók kimaradnak, azonban a terelt útvonalon érintett megállókban lehetőség lesz fel- és leszállásra.

5-ös vonal

A vasútállomástól 13:55, 14:15-kor, a Kádártai úti fordulótól 13:55 és 14:15-kor induló járatok a hotel és a vasútállomás között terelt útvonalon, a Jutasi úton át közlekednek. A terelt útvonalon érintett megállókban a fel-és leszállás biztosított. A Tüzér utcai fordulót és a Dózsa György teret a 3-as jelzésű autóbusszal lehet megközelíteni.

8-as vonal

A Haszkovótól 13:51, 14:21-kor és Csererdőből 14:07. 14:32-kor induló járatok a Mester utca és a Piramis utca között terelt útvonalon közlekednek, eredeti megállóik kimaradnak. A terelt útvonalon lévő megállókban nem állnak meg.

12-es vonal

A 14:34-kor induló járat kimarad.

13-as vonal

A Kádártai úti fordulóból 13:53-kor és 14:23-kor induló járatok csak a hotel megállóig közlekednek, és indulnak vissza.

18-as vonal

A Csatárhegytől 14:00-kor induló járat a Piramis utcáig eredeti útvonalán közlekedik, terelt útvonalon a Házgyári útra tér vissza, és az eredeti menetrend szerint a Posta-garázs megállóhelytől halad tovább. A terelt útvonalon érintett házgyár elnevezésű megállóban is lehetőség lesz az utasok fel- és leszállására.

21-es vonal

A Kádártai úti fordulóból 13:20-kor induló járat csak a Piramis utcáig közlekedik, és onnan indul vissza, eredeti menetrend szerint.

A többi érintett járat bevárja a forgalomkorlátozás végét, majd a lezárás feloldását követően – várhatóan néhány perc késéssel – közlekedik tovább.

A V-Busz felhívja utasai figyelmét, hogy a zárások miatt jelentős torlódások várhatóak, így az iparterületek vonzáskörzetében az eljutási idő jelentősen megnövekedhet!

A V-Busz Kft. járatai a forgalomtól függően tudnak közlekedni, ezért az utasok türelmét és megértését kérik!

A járatok a mobilapplikáción is követhetők.

A Tour de Hongrie-val kapcsolatos egyéb információk itt olvashatók.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago