Sport · 2021.05.11.

Tour de Hongrie: Veszprémben is lesz útlezárás

Szerdán, május 12-én Siófokról indul az ország legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie. A verseny útvonalán a közlekedők több helyszínen is ideiglenes, teljes pályás mozgó forgalomkorlátozással találkozhatnak.

A kerékpáros versenyen az idei távot a nemzetközi mezőny öt nap alatt, május 12., szerda és május 16., vasárnap között teszi meg. A verseny során a kerékpárosok szinte teljes egészében országos közúton, fő- és mellékúti szakaszokat egyaránt érintve mérhetik össze tudásukat. A nemzetközi verseny 13-án Balatonfüred és Nagykanizsa, 14-én Veszprém és Tata, 15-én Balassagyarmat és Kékestető között folytatódik, végül május 16-án Budapesten, a Hősök terén zárul. A pontos útvonal ezen a linken érhető el.

Az érintett településeken az áthaladás tervezett időpontjairól a www.tourdehongrie.hu oldal Etapok menüpontja alatt tájékozódhatnak az érdeklődők.


A verseny ideje alatt rendőrségi forgalomirányítás mellett, dinamikus, ideiglenes, teljes pályazárral járó mozgó forgalomkorlátozással számolhatnak az érintett szakaszokon a közlekedők. A kiemelt helyszíneken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útellenőrei is segítik majd a terelések kiépítését és a verseny biztonságos lebonyolítását. A társaság szakemberei a szervezőkkel közösen a tervezett útvonalakat többször is bejárták, a szükséges javítási, üzemeltetési és karbantartási munkákat a versenyhez igazítva, ahhoz ütemezve végezték el.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a Tour de Hongrie versenyszakaszait érintően még indulás előtt tájékozódjanak az ideiglenes korlátozásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon.

Fotó: tourdehongrie.hu


[fbcomments]