Categories: KözéletEgyéb

PAKS – Döntsenek a magyar emberek!

Az LMP álláspontja szerint, amennyiben a paksi bővítés megvalósulna, annak minden magyarországi település, így Veszprém is a vesztese volna. Ugyanakkor mindenki nyerne azzal, ha ezt a pénzt megújuló energiára, épületszigetelésre és ezeken keresztül válságálló munkahelyek létrehozására költenék.

Ezt Gerstmár Ferenc képviselő mondta mai sajtótájékoztatóján, és hozzátette:

A párt ezért azt várja Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlésétől, hogy a város lakóinak képviseletében lépjen fel az ország felelőtlen eladósítása ellen, és szólítsa fel a kormányt a paksi szerződés felmondására.

A párt szerint a tervezett paksi beruházás a kormányzati kommunikációval ellentétben nem megtérülő beruházás, ez jól látható a számításokból. A kormány olyan várható áramárakkal számolta a megtérülést, melyek a liberalizált piacon az előrejelzések szerint teljesen irreálisak. Ha pedig mégis nagyot emelkednének az árak, akkor az a megújuló energiák elterjedésének ad majd óriási lökést.

A Fidesz Paks kapcsán újfent bizonyította, hogy csak a saját maga által feltett kérdésekben érdekli a választók véleménye – folytatta a képviselő. Alapvetőnek tartjuk, hogy Paks ügyében társadalmi vitára van szükség, melynek során kitesszük az asztalra az érveket és a számokat, illetve mérlegeljük, akarjuk-e újra az orosz függést. Ez a döntés évtizedekre határozza meg hazánk jövőjét, ezért egyértelmű, hogy egy valódi vita végén a magyar embereknek kell kimondania a végső szót. Az LMP abban hisz, hogy ez a század a megújuló energia évszázada lesz.

Gerstmár Ferenc még tegnap eljuttatott egy indítványt Porga Gyula polgármesterhez, amelyet a képviselő az áprilisi közgyűlésre nyújt be és amelynek tárgya a Paksi Atomerőmű bővítése elleni tiltakozás. A képviselő kéri a közgyűlést, hogy határozottan utasítsa el az atomenergiát, mint a hazai energiaszükséglet közép- és hosszú távú biztosításának alapját, a kormányt pedig, hogy számolja fel a megújuló energiaforrásokat hátrányosan érintő energia-, adóés támogatáspolitikai intézkedéseket. Ugyanakkor emlékezteti a közgyűlés tagjait: Veszprém Megyei Jogú Város energiastratégiájában rögzítette, hogy törekszik a részleges energiafüggetlenségre, és növelni kívánja a megújuló energiák hasznosításának arányát. Az atomerőműbővítés helyett erre kéri a kormányt is.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago