Otthoni nyelvtanulás egyszerűen

A digitális kornak megvannak a maga előnyei, különösen, ami a nyelvtanulást illeti. Elmúltak ugyanis már azok az idők, amikor egy nehéz, angol nyelvtannal teli könyvet kellett cipelni a könyvtárból hazafelé. Mostantól már semmi sem akadályoz meg abban, hogy megtanulj angolul anélkül, hogy elhagynád a kanapét.

Ezért is gondoltuk úgy, hogy a mai cikkünkben összeállítunk egy listát azokról a szórakoztató és viszonylag könnyed módszerekről, amelyek segítségével a nappali kényelméből fejlesztheted a nyelvtudásodat.

Podcastok

Mi lehet jobb, mint egy fejhallgatóval a Kanape.net-től vásárolt kényelmes sarokkanapén feküdni, és a kedvenc podcastjaidat hallgatni? A mi abszolút kedvencünk a Luke’s English Podcast, amelyet egy jelenleg Párizsban élő brit angoltanár készít, aki egyébként egyben humorista is. Ha tehát igazi brit kiejtésre és szuper viccekre vágysz, akkor ez pont neked való. 

Sőt, bevonhatod akár a családtagjaidat is a nyelvtanulásba, ha a podcastot a tévén keresztül hallgatjátok. A kanapé kialakítása miatt kényelmesen elfértek majd egymás mellett, az elé elhelyezett dohányzóasztalon lévő nasikból pedig mindenki tud majd majszolni valamit. De áthívhatod akár a barátnőidet is egy pizsamapartira, és annak részeként közösen meghallgathatjátok az egyes epizódokat. Az elszállásolásuk nem jelent majd gondot, mivel a nappaliban található ülőalkalmatosság ágyazható. Másnap reggel csak annyi a dolgod, hogy a paplanokat berakod az ágyneműtartójába.

Netflix

A Netflix a tökéletes hely arra, hogy a lehető legnyugodtabb módon csiszold az angoltudásodat. Igaz, hogy a Kártyavár már egy régebbi sorozat, de szuper izgalmas. Egy veszélyesen ambiciózus politikusról szól, aki a korrupciót használja fel arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen. Azonban nem csupán a cselekménye érdekfeszítő, hanem a nyelvezete is, ezért mindenképpen ajánljuk megnézésére. 

De ott van még a Stranger Things is, ami az 1980-as években játszódik, és tökéletes csemege a sci-fi fanoknak. A története arról szól, hogy egy titokzatos lány belép egy baráti társaságba egy vidéki városban, majd hátborzongató események következnek. Ha nem ismered a ‘80-as évek angol szlengjét, ez egy nagyszerű bevezető lecke. 

A podcast hallgatásához hasonlóan ez is egy szuper program lehet a családoddal és a barátaiddal. Elég hely van ugyanis mindenki számára a nappaliban a sarokkanapéd kialakításának köszönhetően.

Könyvek eredeti nyelven

Lehet, hogy manapság mindenki egész nap az okostelefonján lóg, de van valami különlegesen elbűvölő abban, ha elmerülsz egy jó könyvben. Amennyiben viszont ezt a könyvet az eredeti nyelvén olvasod, akkor szintén igazán hatékonyan tudod fejleszteni a nyelvtudásodat. 

Itt az ideje tehát, hogy leporold az angol irodalom klasszikusait. A mi abszolút kedvencünk a Kincses sziget Robert Louis Stevensontól, mivel kiválóan alkalmas a szókincs bővítésére, különösen, ha szeretsz utazni.

Reméljük, hogy ez a lista a segítségedre volt. Ha bármi egyébbel kiegészítenéd, csak vágj bele bátran!

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago