Categories: Szórakozás

ŐSZI SZÜNET – Játék és rajzfilm az Agórában

Kézműves foglalkozásokkal, játszószőnyeggel, mozgásfejlesztő játékokkal, „sütigyárral” és rajzfilmvetítéssel várja a gyerekeket november 3-án pénteken és 5-én vasárnap az Agóra.

A péntek délelőtti kézműves programok (őszidísz-, hűtőmágnes- és mozgóképkészítés, kedvenc rajzfilmfigurák és emojik megformálása sütiből) belépődíjasak, a délután kettőkor kezdődő, 70 perces rajzfilm vetítése ingyenes. A szervezők klasszikus mesesorozatokból (A kockásfülű nyúl, Mikrobi, Kíváncsi Fáncsi, A kiskakas gyémánt félkrajcárja, Vízipók-csodapók) válogatták a programot.

Vasárnap délután négytől ugyancsak ingyenesen lehet megtekinteni az Egy kupac kufli című magyar, családi animációs filmet. A rajzfilm Dániel András bűbájos mesekönyvei alapján készült. A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert… Hát, mert annak is lennie kell valakinek! Van köztük bátor és félénk, ráérős és hirtelen természetű, sokbeszédű és hallgatag, okos és… Szóval mindegyikük más és más, ahogyan mi is.

A filmet Jurik Kristóf, Pálfi Szabolcs és M. Tóth Géza rendezte.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago