Categories: Közélet

OLTÁSPROGRAM – Csütörtöktől oltják a legidősebbeket

Át kell ütemezni az oltási tervet, mondta Müller Cecília tisztifőorvos az Operatív Törzs minapi sajtótájékoztatóján, és közölte, hogy az egészségügyi dolgozók vakcinálása gyakorlatilag befejeződött, néhány vannak csak, akik még nem tudtak az oltásban részt venni, de a kampányszerű oltás a végére ért.

Összesen 72 ezer dolgozót és gondozót oltottak be az elmúlt négy napban a szociális intézményekben, de még nem jutottak el minden otthonba, mert van, ahol aktívan koronavírusban szenvedők élnek, akiket még nem lehet beoltani.

A háziorvosok arról kaptak tájékoztatást, hogy a harmadik kör beoltását erre a hétre tervezik, várhatóan csütörtökön kezdődhet a legidősebbek oltása. A háziorvosok saját praxisukban olthatják a 89 év felettieket, ezt akár a rendelőjükben is megtehetik, ahol 10 adag oltóanyag áll rendelkezésükre, de oltóhelyre is mehetnek azok, akik vakcinát szeretnének.

A hétre várnak még 85 410 adag Pfizer vakcinát, és várhatóan valamennyi Moderna oltóanyag is érkezik. A beoltottak száma hozzávetőlegesen 238 ezer.

Minden TAJ-számmal rendelkező személy megkaphatja a koronavírus elleni védőoltást, függetlenül a TAJ-szám érvényességétől – írta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Varga Zoltán DK-s országgyűlési képviselő kérdésére. Rétvári azzal indokolta mindezt, hogy a járvány kezelése állami feladat, így az ezzel kapcsolatos költségeket az állam állja. Az államtitkár arra is kitért, hogy az oltás önkéntes, mindenképpen érdemes rá regisztrálni.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago