Categories: KözéletKultúra

NYUGDÍJASOKNAK – Nyári egyetem

A Pannon Egyetem és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet áprilisban közös célt fogalmazott meg a nyugdíjas korosztály megszólításával, egy kimondottan a számukra megálmodott folyamatos, havi rendszerességű programlehetőséggel kapcsolatosan.

Az intézmény vezetői és a Szomszédok nyári egyetemet indítanak az érdeklődő, kizárólag nyugdíjas korosztály számára, ahol az egyetem, a művészet, az üzleti élet és a kultúra szereplői hétköznapi nyelven adják át tudásukat. A nyugdíjas egyetem otthona minden esetben a Pannon Egyetem lesz, a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Első alkalommal június 26-án, szerdán 10 órától várják az érdeklődőket. A rendezvénysorozatot Porga Gyula polgármester nyitja meg, majd dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora tart előadást Globális éghajlatváltozás – tények és tévhitek címmel. A program a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad műsorával zárul, amelyben vidám versek, jelentek hangzanak el XX. századi klasszikusoktól (Nóti Károly, Rejtő Jenő, Heltai Jenő, Karinthy Frigyes, Vadnay László). A helyszín a Pannon Egyetem, B épületének (Egyetem utca 10.) 2. emeleti konferencia-központja.

A további időpontokról, témakörökről, előadókról itt olvashatnak.

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago