Categories: Közélet

NYOMTASSTEIS – Védjük meg az időseket!

Nem vettük komolyan.” Ez volt a leggyakrabban elhangzó mondat, amikor olasz emberektől azt kérdezték, hogy mit hibáztak el az elmúlt hetekben, miért olyan sok a beteg és a halálos áldozat náluk. Ne essünk az ő hibájukba, tegyünk meg mindent időseink védelmében, a járvány lassításáért, hogy legyen elég hely a kórházakban a súlyos betegeknek – írja a Nyomtass te is! a 140. számában.

Orbán Viktor azt kéri a parlamenttől, hogy a járvány alatt korlátlan időre adjon neki felhatalmazást a gyakorlatilag egyszemélyi kormányzásra, de azt is ő mondhassa meg, hogy mikor múlt el a vészhelyzet. Az ellenzék szerint ez túlzás. Abban természetesen támogatják a kormányt, hogy hatékonyan szervezhessék meg a védelmet, de ez nem jelentheti azt, hogy egyszemélyi uralom legyen időkorlát nélkül Magyarországon. Ők azt követelik, hogy ez a felhatalmazás csak konkrét időre, például június elsejéig szóljon, és ha szükséges, akkor a parlament újra hosszabbíthasson. Ugyancsak veszélyesnek tartják, hogy Orbán Viktor a sajtót és az ellenzéki politikusokat is fenyegeti egy új törvényjavaslattal. E szerint: „Aki a különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” A jogszabályt könnyen lehet majd úgy is értelmezni, hogy aki a kormány esetleges hibáit kritizálja, azt akár börtönbe is lehet csukni.

Olvassa, nyomtassa, és juttassa el azokhoz a kis újságot, akiket biztonságosan elér: postán vagy dobja be a postaládájukba! A Nyomtass te is! friss száma innen letölthető.

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago