Categories: Közélet

NYOMTASSTEIS – Megjelent az ötvenedik szám!

Adócsalás miatt börtönbe mehet a Fidesz-kormány egyik kedvenc vállalkozója. A cégeivel évente sokmilliárdos állami megbízásokat elnyerő Kuna Tibort azzal vádolják, hogy 54 millió forintnyi adó kifizetését próbálta elkerülni úgy, hogy fiktív számlákat vásárolt.

A Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület petíciót indított el az ápolási díj munkaviszonyként való elismeréséért, amelyet az aHang Facebook-bejegyzése szerint minden képviselő asztalára eljuttattak.

Hiába markoltak fel mesés profitokat a kormányhoz közel álló vállalkozók, a többségük messze nem ilyen arányban veszi ki a részét a társadalmi felelősségvállalásból. A Soros-alapítvány 2017-ben összesen 22,7 milliárd forintot költött el Magyarországon, főképp oktatásra, kutatásra, emberi jogi és kulturális tevékenységekre, ezt meg sem közelítik más vállalatok és vállalkozók adományai. Jóval szerényebb ennél Mészáros Lőrinc adakozó kedve. Alapítványa a felcsúti és környékbeli tehetséges diákokat támogatta 73 millió forinttal – ennyi pénzt hat és fél óra alatt keres meg.

Ezekről és sok más olyan témáról is ír a Nyomtass te is! most megjelent, ötvenedik számában, amelyekről a lakosság nem olvashat, nem hallhat az állami tulajdonban lévő médiában. Olvassa, nyomtassa, terjessze, hogy minél több emberhez eljussanak ezek az információk!

Az ötvenedik szám innen letölthető.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago