Közérzet · 2018.07.05.

NYOMTASSTEIS – Megjelent az ötvenedik szám!

Adócsalás miatt börtönbe mehet a Fidesz-kormány egyik kedvenc vállalkozója. A cégeivel évente sokmilliárdos állami megbízásokat elnyerő Kuna Tibort azzal vádolják, hogy 54 millió forintnyi adó kifizetését próbálta elkerülni úgy, hogy fiktív számlákat vásárolt.

A Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület petíciót indított el az ápolási díj munkaviszonyként való elismeréséért, amelyet az aHang Facebook-bejegyzése szerint minden képviselő asztalára eljuttattak.

Hiába markoltak fel mesés profitokat a kormányhoz közel álló vállalkozók, a többségük messze nem ilyen arányban veszi ki a részét a társadalmi felelősségvállalásból. A Soros-alapítvány 2017-ben összesen 22,7 milliárd forintot költött el Magyarországon, főképp oktatásra, kutatásra, emberi jogi és kulturális tevékenységekre, ezt meg sem közelítik más vállalatok és vállalkozók adományai. Jóval szerényebb ennél Mészáros Lőrinc adakozó kedve. Alapítványa a felcsúti és környékbeli tehetséges diákokat támogatta 73 millió forinttal – ennyi pénzt hat és fél óra alatt keres meg.

Ezekről és sok más olyan témáról is ír a Nyomtass te is! most megjelent, ötvenedik számában, amelyekről a lakosság nem olvashat, nem hallhat az állami tulajdonban lévő médiában. Olvassa, nyomtassa, terjessze, hogy minél több emberhez eljussanak ezek az információk!

Az ötvenedik szám innen letölthető.

nyomtassteis-50szam-p1

nyomtassteis-50szam-p2

Hozzászólások

hozzászólás