Categories: Közélet

NYOMTASSTEIS – Egyenjogúság, légszennyezettség, online kérdőív

A Nyomtass te is! legújabb számában az eddiginél is több olvasnivalót talál. Szeretné, ha mások is tudnának minderről? Nyomtassa, másolja, terjessze!

A lapban rámutatunk arra, hogy az üzemanyagár-emelkedéssel leginkább az állam jár jól, hiszen a bevétel több mint fele 338 forintból 228 forint – a központi büdzsébe vándorol.

Beszámolunk róla, hogy az Európai Parlament nőjogi bizottsága keményen bírálta Magyarországot, mivel a női egyenjogúság terén az afrikai Elefántcsontpart és Gambia szintjén állunk.

Ide tartozik, hogy aki szeretné hallatni a hangját a családon belüli erőszak ellen, csatlakozhat az Angyalhír emléksétához, amely a budapesti Szent István térről indul június 10-én.

Kiderül a lapból, hogy az Európai Bíróság előtt kell felelne Magyarországnak, mert még mindig évente 14 ezer ember hal meg hazánkban a légszennyezettség miatt.

Hírt adunk róla, hogy Magyarország elüldözi a Soros György által alapított intézményeket.

Megtudhatják, hogy az utóbbi időben a bíróságokat ért kormányzati támadások miatt petícióban tiltakoznak neves jogászok, és emelik fel a szavukat a bírói függetlenség védelmében megmutatjuk azt is, hol lehet csatlakozni.

Felhívjuk a figyelmet arra az online kérdőívre, amelyet az Európai Unió jövőjéről indítottak Brüsszelben, s amelyet mi is kitölthetünk, akár magyarul is.

Valamint megtalálja az olvasó azt is, hogyan tud segíteni Józsefvárosban a függetlenként, civilek és a demokratikus ellenzéki pártok támogatásával induló Győri Péter polgármesterjelöltnek.

A lapszám innen letölthető.

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago