Közérzet · 2018.05.24.

NYOMTASSTEIS – Egyenjogúság, légszennyezettség, online kérdőív

A Nyomtass te is! legújabb számában az eddiginél is több olvasnivalót talál. Szeretné, ha mások is tudnának minderről? Nyomtassa, másolja, terjessze!

A lapban rámutatunk arra, hogy az üzemanyagár-emelkedéssel leginkább az állam jár jól, hiszen a bevétel több mint fele 338 forintból 228 forint – a központi büdzsébe vándorol.


Beszámolunk róla, hogy az Európai Parlament nőjogi bizottsága keményen bírálta Magyarországot, mivel a női egyenjogúság terén az afrikai Elefántcsontpart és Gambia szintjén állunk.

Ide tartozik, hogy aki szeretné hallatni a hangját a családon belüli erőszak ellen, csatlakozhat az Angyalhír emléksétához, amely a budapesti Szent István térről indul június 10-én.

Kiderül a lapból, hogy az Európai Bíróság előtt kell felelne Magyarországnak, mert még mindig évente 14 ezer ember hal meg hazánkban a légszennyezettség miatt.

Hírt adunk róla, hogy Magyarország elüldözi a Soros György által alapított intézményeket.

Megtudhatják, hogy az utóbbi időben a bíróságokat ért kormányzati támadások miatt petícióban tiltakoznak neves jogászok, és emelik fel a szavukat a bírói függetlenség védelmében megmutatjuk azt is, hol lehet csatlakozni.

Felhívjuk a figyelmet arra az online kérdőívre, amelyet az Európai Unió jövőjéről indítottak Brüsszelben, s amelyet mi is kitölthetünk, akár magyarul is.

Valamint megtalálja az olvasó azt is, hogyan tud segíteni Józsefvárosban a függetlenként, civilek és a demokratikus ellenzéki pártok támogatásával induló Győri Péter polgármesterjelöltnek.

A lapszám innen letölthető.

nyomtassteis-44szam-p1

nyomtassteis-44szam-p2

 


[fbcomments]