Categories: Közélet

NYOMTASSTEIS! – A stadionok országa

Valaki felírta a Facebookra, hogy bárcsak lenne egyszer egy olyan miniszterelnökünk, aki gyerekkorában nem focista, hanem orvos szeretett volna lenni. Sok mindent elmond ez a humoros megjegyzés arról, hogy mit gondolnak sokan a múlt héten átadott, majdnem 200 milliárdból megépült, 67 ezer néző befogadására képes Puskás Ferenc-stadionról. Ami egyébként még annál is nagyobb lett, mint amiről a miniszterelnökünk még néhány éve álmodozott.

A sport támogatása 450 százalékkal, az egészségügyé 39 százalékkal nőtt. Sportra 2011-ben még majdnem ugyanannyit költött a kormány, mint háziorvosi és gyermekorvosi szolgálatra, és több jutott rendelői, orvosi, fogorvosi ellátásra. Tavaly viszont a sport 455 milliárdos tényleges forrásigényével szemben háziorvosi és gyermekorvosi szolgálatra 152 milliárd forintot, rendelői, orvosi és fogorvosi ellátásra 83,5 milliárdot fordított a kormány.

Szigetszentmiklóson úgy épül új stadion, hogy nincs is focicsapatuk. Az elmúlt években 2,12 milliárd forintnyi tao pénzt kapott a település sportegyesülete, hogy egy stadionból és több edzőpályából álló centrumot építhessen. A komplexum tervezett végső ára 3,5 milliárd forint. 2016 júniusában bejelentették, hogy megszüntetik a stabil másodosztályú felnőtt profi csapatot, és amatőrként a megye I.-ben folytatják. Idén már az amatőr megyebajnokságtól is visszaléptek az idény felénél.

Az elmúlt napokban számos olyan törvényjavaslatot nyújtott be a Fidesz a magyar parlament elé, amelyek korlátozni fogják az önkormányzatok mozgásterét.

Ezek a friss Nyomtass te is! fő témái. Olvassa, nyomtassa, terjessze! Innen letöltheti.

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago