Közérzet · 2019.11.21.

NYOMTASSTEIS! – A stadionok országa

Valaki felírta a Facebookra, hogy bárcsak lenne egyszer egy olyan miniszterelnökünk, aki gyerekkorában nem focista, hanem orvos szeretett volna lenni. Sok mindent elmond ez a humoros megjegyzés arról, hogy mit gondolnak sokan a múlt héten átadott, majdnem 200 milliárdból megépült, 67 ezer néző befogadására képes Puskás Ferenc-stadionról. Ami egyébként még annál is nagyobb lett, mint amiről a miniszterelnökünk még néhány éve álmodozott.

A sport támogatása 450 százalékkal, az egészségügyé 39 százalékkal nőtt. Sportra 2011-ben még majdnem ugyanannyit költött a kormány, mint háziorvosi és gyermekorvosi szolgálatra, és több jutott rendelői, orvosi, fogorvosi ellátásra. Tavaly viszont a sport 455 milliárdos tényleges forrásigényével szemben háziorvosi és gyermekorvosi szolgálatra 152 milliárd forintot, rendelői, orvosi és fogorvosi ellátásra 83,5 milliárdot fordított a kormány.

Szigetszentmiklóson úgy épül új stadion, hogy nincs is focicsapatuk. Az elmúlt években 2,12 milliárd forintnyi tao pénzt kapott a település sportegyesülete, hogy egy stadionból és több edzőpályából álló centrumot építhessen. A komplexum tervezett végső ára 3,5 milliárd forint. 2016 júniusában bejelentették, hogy megszüntetik a stabil másodosztályú felnőtt profi csapatot, és amatőrként a megye I.-ben folytatják. Idén már az amatőr megyebajnokságtól is visszaléptek az idény felénél.

Az elmúlt napokban számos olyan törvényjavaslatot nyújtott be a Fidesz a magyar parlament elé, amelyek korlátozni fogják az önkormányzatok mozgásterét.

Ezek a friss Nyomtass te is! fő témái. Olvassa, nyomtassa, terjessze! Innen letöltheti.

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!