Categories: Közélet

NYOMTASSTEIS – A kormány maga ismerte be a csalásokat

Több mint 500 – különösen kedvezőtlen esetben akár 700 – milliárd forintot is veszíthet Magyarország az uniós támogatási keretből a rendszerszintű kormányzati korrupció miatt. A szabálytalan pénzfelhasználás az összes uniós operatív programot érinti. A kormány maga ismerte be a csalásokat, hogy a leállított brüsszeli kifizetések újraindulhassanak.

A Nyomtass te is! Legfrissebb számának további témái:

Sztrájkot hirdetett november 13-ára, a szociális munka napjára a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. A sztrájktörvény szerint a munkabeszüntetés feltételeiben a munkáltatóval – vagyis a kormánnyal – is meg kell állapodni a munkabeszüntetés alatti szolgáltatás mértékéről. A közszférában dolgozók azért akartak országos sztrájkot, mert az ágazatban hosszú évek óta méltatlanul alacsonyak a bérek. Ám a kormánnyal nemcsak a megfelelő bérekről, hanem a munkabeszüntetés feltételeiről – leginkább annak mértékéről – sem sikerült megállapodni. Bármennyire hihetetlen, a sztrájktörvény 2010-es módosítása óta ebben is dűlőre kell jutniuk az egyébként homlokegyenest ellentétes érdekeket képviselő feleknek.

Miközben egyre nagyobb az orvos- és ápolóhiány, a kórházigazgatók nem vehetnek fel új embereket a fenntartó utasítása alapján. A vezetők hitetlenkednek, az illetékesek hallgatnak.

Nyakig benne van a magyar kormány is a közösségi médián keresztüli manipulációban – derült ki az oxfordi egyetem friss kutatásából. A vizsgálat szerint a hazai internetet 2014-ig az orosz befolyás jellemezte, amit később felváltott egy hazai fejlesztésű álhírterjesztő birodalom. A kutatók szerint a magyarországi szervezett közösségimédia-manipuláció 2010-ig nyúlik vissza, és egyedül a kormány csinálja nagyban: se pártoknál, se politikusoknál, se civil szervezeteknél, se ilyesmivel foglalkozó privát cégeknél nem találták nyomát.

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A legújabb szám innen letölthető.

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago