Közérzet · 2019.11.15.

NYOMTASSTEIS – A kormány maga ismerte be a csalásokat

Több mint 500 – különösen kedvezőtlen esetben akár 700 – milliárd forintot is veszíthet Magyarország az uniós támogatási keretből a rendszerszintű kormányzati korrupció miatt. A szabálytalan pénzfelhasználás az összes uniós operatív programot érinti. A kormány maga ismerte be a csalásokat, hogy a leállított brüsszeli kifizetések újraindulhassanak.

A Nyomtass te is! Legfrissebb számának további témái:


Sztrájkot hirdetett november 13-ára, a szociális munka napjára a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. A sztrájktörvény szerint a munkabeszüntetés feltételeiben a munkáltatóval – vagyis a kormánnyal – is meg kell állapodni a munkabeszüntetés alatti szolgáltatás mértékéről. A közszférában dolgozók azért akartak országos sztrájkot, mert az ágazatban hosszú évek óta méltatlanul alacsonyak a bérek. Ám a kormánnyal nemcsak a megfelelő bérekről, hanem a munkabeszüntetés feltételeiről – leginkább annak mértékéről – sem sikerült megállapodni. Bármennyire hihetetlen, a sztrájktörvény 2010-es módosítása óta ebben is dűlőre kell jutniuk az egyébként homlokegyenest ellentétes érdekeket képviselő feleknek.

Miközben egyre nagyobb az orvos- és ápolóhiány, a kórházigazgatók nem vehetnek fel új embereket a fenntartó utasítása alapján. A vezetők hitetlenkednek, az illetékesek hallgatnak.

Nyakig benne van a magyar kormány is a közösségi médián keresztüli manipulációban – derült ki az oxfordi egyetem friss kutatásából. A vizsgálat szerint a hazai internetet 2014-ig az orosz befolyás jellemezte, amit később felváltott egy hazai fejlesztésű álhírterjesztő birodalom. A kutatók szerint a magyarországi szervezett közösségimédia-manipuláció 2010-ig nyúlik vissza, és egyedül a kormány csinálja nagyban: se pártoknál, se politikusoknál, se civil szervezeteknél, se ilyesmivel foglalkozó privát cégeknél nem találták nyomát.

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A legújabb szám innen letölthető.

 


[fbcomments]