NYOMTASS TE IS! – Választási különszámok

A Nyomtass te is! friss lapszáma mellett választási különszámokat is készített mind a 106 választókerület szavazói számára. Ezekben bemutatják a hatpárti ellenzéki összefogás egyéni választókerületi jelöltjeit.

A Nyomtass te is! e heti számának vezető témája az, hogy 17 ezer szakember ment el az egészségügyből.

Orvosok és szakdolgozók sajtótájékoztatón cáfolták a kormány azon állítását, miszerint az egészségügy jól működik. A valóságban az összeomlás szélén áll. Egy év alatt 17 ezer szakember hagyta el a szektort. 2020-ban 197 400 dolgozója volt a magyar egészségügynek, 2021-ben már csak 180 700. Ezt a betegek is megsínylik, hiszen a kevesebb orvos és ápoló fizikailag nem tud mindig mindenhol ott lenni, és ez a halálozási számok emelkedésében is megmutatkozik.

Akik maradtak, azok sincsenek túl jó állapotban. A szakdolgozói kamara 2001-es felmérése szerint a dolgozók 35 százaléka érezte kiégettnek magát, 2021-ben már kétszer annyian, 69,9 százalékuk. Túlterheltek: korábban három műszakban zajlott a munka, ma 12 óra nappal, 12 óra éjszaka. A szakdolgozók bére sem nevezhető kielégítőnek, az utóbbi években jelentősen lemaradt az orvosokétól. Korábban a szakdolgozók átlagosan az orvosbérek 52 százalékáért dolgoztak, mára ez az arány 20 százalék körülire csökkent. Most azt kérik, hogy a szakdolgozók bére ismét érje el az orvosok bérének 50–60 százalékát, mert akkora a baj, hogy hamarosan elfogynak az ápolók. Aki eléri a 40 éves szolgálati viszonyt, az nyugdíjba megy, a fiatalabbak átmennek a magánegészségügybe vagy külföldre. A fiatalok számára semmilyen értékelhető jövőt nem tud nyújtani az állami egészségügy. A 90-es évek elején még évente 6–7000 ápoló végzett, most évi 300, de volt olyan év, hogy száz alatt maradt a végzett szakdolgozók száma.

A friss lapszám további témái:

  • Ingyenes mobilnetet ígér az ellenzék
  • Győzelem esetén 50 százalékos tanári béremelés
  • Életveszélyes lélegeztetőgépeket vett a kormány
  • Sztrájkot hirdettek a mozdonyvezetők
  • Soha nem forgatott még filmet, most milliárdokat kapott rá
  • Az Orbán-rendszer legfőbb bűnei 6.: „Migránsok” pénzért – a letelepedésikötvény-üzlet
  • KISOKOS fideszes hazugságokra
  • Orbán nem vitázik, a tévében nem szerepelhet az ellenzék

Olvassa, nyomtassa, terjessze! Innen letölthető.

Támogatják a 106 ellenzéki képviselőjelölt aláírásgyűjtését

A terjesztés folyamatosan, sőt kirobbanóan nő január óta. Az emberek érzik, hogy fogy az idő, és tenni akarnak. Részei akarnak lenni a változásnak, ami csak úgy érhető el, ha a Nyomtass te is! csapata átjut a 100 milliárdos propagandagépezet buborékán, és eléri a falvak lakóit. Az új céljuk már az, hogy jelen is maradjanak a valós hírekkel ezeken a településeken a választásokig. Kétmillió ember kap így esélyt arra, hogy a kormányzati propagandán túli világból is tájékozódhasson és ennek ismeretében hozhasson felelős döntést április 3-án.

A Veszprém megyei különszámokat itt éri el: Veszprém 1., Veszprém 2., Veszprém 3., Veszprém 4.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago