Categories: Közélet

NYILATKOZAT – Az önkormányzatok autonómiája kiemelt jelentőségű

A városháza előtt tartott sajtótájékoztatón ismertette Kész Zoltán független parlamenti képviselőjelölt azt az általa megfogalmazott nyilatkozatot, amelynek aláírói vállalják, hogy mandátumszerzés esetén kiemelten fontos ügyként kezelik az önkormányzatok autonómiájának képviseletét.

Vállalják, hogy mandátumuk időszaka alatt semmi olyan törvényt, rendelkezést szavazatukkal nem támogatnak, amely az önkormányzatok szabadságát jogi, pénzügyi vagy egyéb módon sértené.

A jelölt emlékeztetett, hogy a rendszerváltozás jelentős vívmánya volt a szabad, független önkormányzatok kialakulása, a települési polgármesterek és képviselő-testületek helyi választásának joga. A helyi önkormányzatok a demokratikus berendezkedés alapintézményei, amelyeknek széles körű autonómiával kell rendelkezniük feladataik ellátása során mind az eszközök megválasztása, mind a források felhasználása tekintetében.

Kész Zoltán hangsúlyozta, hogy a nyilatkozat nem pártpolitikai véleménynyilvánítás, nem célja az aláírók függetlenségének csorbítása és az országgyűlési választás eredményébe történő beavatkozás. Az 1. számú választókerületben megszólított jelölttársai közül Hites Viktor (LMP), dr. Meződi János (Momentum) és Szimmer Ákos (MKKP) támogatja a nyilatkozattételt.

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago