Tech

Nehéz a kerti munka? Automatizáld a fűnyírást!

Neked melyik a kedvenc kerti tevékenységed? Na és melyiket gyűlölöd a legjobban? A második kérdésről szinte biztos, hogy a fűnyírás jut az eszedbe. Ugye igazunk van? Ne aggódj, ezzel még sokan vagyunk így! Amikor idő és energia híján a nap végén még ezzel is meg kell birkózni, akkor a maradék életkedvünk is elmegy.

Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy most már a munka elvégzi magát, nélkülünk is? Na jó, talán ez nem teljesen így van, de napjaink legmodernebb robotfűnyírói karbantartják majd nekünk a gyepet. Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed, tarts velünk!

Mutasd a kerted, és megmondjuk, hogy milyen fűnyíró passzol hozzád!

Mindenkinek másféle igényei vannak, és persze nincs két egyforma udvar vagy kert sem. Éppen ezért érdemes az AutomataÖntözőrendszer.com robotfűnyíró kínálatában neked is szétnézned, hiszen itt olyan hasznos automata készülékekre bukkanhatsz, amelyek tökéletesen tükrözik az elképzeléseidet.

Kezdjük az alapokkal! Ahhoz, hogy a megfelelő eszközt szerezd be, fel kell tenned magadnak néhány kérdést. Mekkora a kerted? A 2–3000 négyzetméteres birtokokon az elektromos darabok is helytállnak, de 5–6000 négyzetméter felett inkább a benzines változatokat ajánljuk.

Milyen típusú a földterület, és milyen adottságokkal rendelkezik? Egyenes a terep vagy inkább dombos? Mennyire fontos számodra a mulcsozás, és mennyi időt tudsz a szabadban tartózkodni? Ha ezekre a kérdésekre válaszoltál, hidd el, pontosan tudni fogod, hogy melyik masina az igazi.

Mini robotok a kertben

A XXI. században már teljesen természetes, hogy robotfűnyírók mászkálnak a kertedben, de ha eddig még nem próbáltad ki a technológia előnyeit ezen a területen, akkor bátorítunk rá.

Ezen készülékek mindent megcsinálnak helyettünk, nekünk csak a telepítéssel lesz némi dolgunk. Ez általában úgy történik, hogy a határolóvezetéket lefektetjük (az óramutató járásával ellentétes irányban), majd szépen lassan elindulunk a dokkolóállomástól. Így jelöljük ki a gép számára az utat. Tüskékkel könnyen lefogathatjuk a kábeleket, de ez általában nem minősül tartozéknak.

Amennyiben készen vagyunk a telepítéssel, hátra is dőlhetünk. Egy Robomow rk1000 akár 1000 négyzetméteren sem fog leállni. Ráadásul a lenyírt füvet mulcsozzák, aprítják, s a zöld hulladék egyszerűen komposztálódik.

A programozás nagyon egyszerű!

Egy ilyen profi kis szerkentyű esetében meghatározhatjuk a nyírási magasságot, ami lehet akár 20 és 100 milliméter között is. A 45 százalékos emelkedőkön ugyancsak áttör, így az egyenletes fűnyírással szemben még az anyatermészetnek sincs esélye.

A programozás nagyjából annyit tesz, hogy letöltünk egy applikációt a telefonunkra, és a Bluetooth kapcsolaton keresztül elmentjük a legfontosabb beállításokat, amelyeket később bármikor módosíthatunk. Nem kell nehéznek lennie a fűnyírásnak, szerezz be te is egy robotfűnyírót, és gyönyörködj a látványban!

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago