Categories: Közélet

NAPIMORGÓ – Csalók élnek vissza a UPC nevével

Olvasónktól hallottuk a történetet, fontos, hogy minél többen tudjanak róla: a UPC nevében szélhámosok garázdálkodnak! A szolgáltatótól e-mailben érkező fizetési felszólítást kezeljék fenntartással, és mindenképpen ellenőrizzék a valódiságát, mielőtt teljesítenék a kártyás utalást!

Gabit a noreply@upc.hu e-mail címről teljesen szabályosnak látszó, céges logóval ellátott levélben tájékoztatták, hogy közel tízezer forintos tartozása van, amit a leggyorsabban bankkártyás befizetéssel tud rendezni.

Gyanút fogott, hiszen a bankja minden hónapban automatikusan utalja a lehívott összeget, és abban is biztos volt, hogy a számláján mindig van elég fedezet. Fölhívta a UPC ügyfélszolgálatát (nem a levélben feltüntetett, budapestinek tűnő telefonszámot!), ahol közölték vele, hogy elmaradása nincs, az e-mail egyértelműen átverés. Amúgy az ügyfélszáma se stimmelt, de ez már csak „szépséghiba”.

Nem sajnálta az időt, kiderítette, hogy a megadott bankszámlaszám a K&H Banké (10410022000000171900010). Felhívta őket is, de ott az ügyfélszolgálatos mindössze annyit javasolt, tegyen bejelentést a központnál, mert ő ilyen jellegű panaszokat nem tud továbbítani. Valószínűleg tényleg nem. Gabinak ehhez már nem volt türelme, így is órákat töltött telefonálással. Helyette portálunkhoz fordult, hátha így sokakhoz eljut a hír.

Azért fúrja az oldalunkat a kíváncsiság, ki állhat a gyanús bankszámlaszám mögött? Ha a pénzintézetnél olvassa valaki a Veszprém Kukacot, ugyan, nézzen már utána!

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago