Életmód

Milyen a jó kültéri étkezőszék?

A szabadtéren való étkezés nagyon hangulatos tud lenni. Akár társaságban, akár egyedül történik, mindig valamilyen pluszt ad a teljes élményhez, szinte rituálissá téve azt. De csak akkor lehet felhőtlen a szórakozás és az étkezés, ha teljes a kényelem. Mindez pedig elérhetetlen a megfelelő komfortfokozattal rendelkező étkezőszékek nélkül. A következő bejegyzésben adunk Neked néhány tippet, hogyan érdemes kiválasztani az étkezőszékeket, hogy biztosan minden igényeteket kielégítsék, és ne lőjj velük mellé.

Kültéri bútorok

Szükséged lenne magas minőséget képviselő kültéri bútorokra, amik kiállják az idő próbáját? Keresgélj a SpaTrend stílusos étkezőszékei és garnitúrái között, és találd meg a tökéletesen hozzád illő darabokat!

Az első és legfontosabb kritérium, hogy mindenképpen csak a kültéri bútorok közül válogass! A beltéri darabok ugyanis sokkal kevésbé bírják az időjárás viszontagságait. A felhasznált anyagok minősége egyáltalán nem garantálja, hogy hosszú távon a napsugárzásnak vagy a nedvesedésnek kitéve megőrzik az alapvető tulajdonságaikat. Ennek végeredményeképpen fakulhat a színük, elkezdhet a kárpit foszlani, vagy akár a váz szerkezete is komoly károkat szenvedhet.

A beltéri bútorokkal szemben a kültérre tervezett darabok olyan alapanyagokból készülnek, amik abszolút időjárásállóak. A kárpitozás olyan szövetből készül, amit nem fakít és szerkezetileg sem károsít az UV-sugárzás. A legtöbb esetben ráadásul vízlepergető bevonattal látják el már a szövet szálait is, hogy a bútorban és a párnázatban ne tehessen kárt az eső, pára, vagy a hajnali harmat sem.

Ezeknek a bútoroknak a váza többnyire szervetlen alapanyagból készül, mivel ezek az időjárás elemeinek is ellenállóbbak, kevesebb utógondozásra szorulnak, és az egyéb kártevők (rovarok, rágcsálók) sem támadják meg őket.

Optimális méretek

A megfelelő étkezőszék kiválasztásakor számolni kell mindig a vásárolni tervezett étkezőasztal méreteivel/magasságával is. Ahhoz ugyanis, hogy egy éjszakába nyúló beszélgetés alatt se váljon kényelmetlenné a szék, az is kell, hogy a méretek egymáshoz viszonyítva optimálisak legyenek. 

De persze sok múlik a felhasználási szokásokon is. Amennyiben csak egy-egy gyors reggeli, vagy kávézás miatt szeretnétek ülőalkalmatosságokat beszerezni a teraszra, akkor megeshet, hogy akár bárszékekkel is ki tudjátok elégíteni az igényeket.

Garnitúrák varázsa

Az étkezőszékeket természetesen kiválaszthatod Te is külön az étkezőasztalhoz, de a legegyszerűbb dolgod akkor lesz, ha egy garnitúra mellett teszed le a voksod. Ebben az esetben ugyanis biztos lehetsz abban, hogy a stílusukat tekintve is passzolnak, a méretük pedig egymáshoz lett igazítva az ergonómia szempontjait figyelembe véve. Így nem fogod majd őket leülve alacsonynak vagy túl magasnak érezni.

Élvezd hát a kerted nyugalmát a megfelelően kényelmes és minőségi székekben!

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago