Categories: Közélet

MEGKÉRDEZTÜK – Fizetős parkoló semmiképpen se lehetne

Tizennégy gépkocsihellyel több lehetne a belváros legzsúfoltabb parkolójában az OTP mögött, de nem lehet. Sokan emlékeznek rá, hogy a viszonylag zárt teret a kis üzletsor megszűnése után felfedezték maguknak a hajléktalanok. Védve voltak az időjárás viszontagságai elől, és hébe-hóba ruhaneművel, élelemmel is ellátták őket a környéken lakók. Csakhogy a helyzet kezdett tarthatatlanná válni a sokasodó hulladék és egyéb gusztustalanságok miatt.

A területet egy idő óta rács zárja le, mögötte szemétgyűjtő konténerek sorakoznak. Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő a közösségi oldalán nemrégiben arra emlékeztetett, hogy Porga Gyula polgármester 2018 nyarára tizennégy új parkolóhelyet ígért az üzletek helyén. Kialakításukra árajánlatot is kapott a város, a kivitelezés költségeit pedig a 2018-as költségvetésbe szándékoztak betervezni. Kinek a felelőssége, hogy az ígéret nem teljesült? – firtatta a képviselő.

Korábban valóban felmerült, hogy az ingatlant közfeladat ellátásához szükséges gépjárművek tárolásra alakítsuk át. Elkészült a műszaki felmérés, de az átalakítás magas költségvonzata és egy későbbi, ügyfélszolgálati hasznosítás lehetősége miatt a kivitelezésre végül nem került sor – válaszolta megkeresésünkre Köller Tamás, a VKSZ Zrt. titkárságvezetője.

Az ingatlant a Magyar Állam térítésmentesen adta át az önkormányzatnak 2016-ban, önkormányzati feladatok – településüzemeltetés és hulladékgazdálkodás – ellátását segítendő, 15 éves elidegenítési tilalommal. Az ingatlan hasznosítása tehát csak közcélú lehet, ami a bevételszerző tevékenységeket, így a fizetőparkolási rendszerbe történő integrálást is kizárja – derül még ki a válaszlevélből.

A jövőre vonatkozóan megtudtuk, hogy a város parkolási gondjainak megoldására egy átfogó koncepció készült, amely néhány éven belül megnyugtatóan fogja rendezni a Veszprémben jelenleg tapasztalható és a járványhelyzetben még feltűnőbb parkolási problémákat.

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago