Categories: Közélet

LMP – A munkásszálló látlelet

Munkásszállást épít állami támogatással a veszprémi önkormányzat a Pápai út 37. szám alatt. Üzemeltetését az önkormányzat tíz évre vállalta, hasznosítására előre lekötött szerződéssel rendelkezik három multinacionális céggel.

Mit tartalmaznak ezek a szerződések, hogyan járulnak hozzá az érintett cégek a munkásszálló létrehozásához, mekkora részt vállalnak majd dolgozóik lakhatásának költségeiből? Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője mai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a felsoroltakról interpellálja majd a polgármestert a következő közgyűlésen.

A munkásszálló a térségen kívülről toborzott munkaerő számára teremt lakhatási lehetőséget. Jelenti-e ez külföldi munkaerő beáramlását Veszprémbe? – folytatta kérdéseit a képviselő. – A helyi kis- és középvállalkozások kapnak-e hasonló nagyságrendű segítséget az államtól és az önkormányzattól, mint a multik? A városvezetés XXI. századi megoldásként tekint-e a munkásszállóra? Mikor épülnek végre önkormányzati bérlakások is Veszprémben? Tudjuk, hogy miközben a kormány retorikája roppant multiellenes, gyakorlatilag a német nagytőke kiszolgáltatottjává teszi a magyar munkásokat. De a veszprémi polgármester is azzal utasította el a barcelonai nyilatkozathoz való csatlakozást, hogy a szabadkereskedelmi egyezmények fontos nyertese a német autóipar lehet, Veszprém gazdaságának egyik legmeghatározóbb részét pedig a német tulajdonú autóipari cégek jelentik.

A képviselő kijelentette: az LMP a kis- és középvállalkozásokat tekinti stratégiai partnernek:

Jövőnk kulcsa a kis- és közepes vállalkozói szektor sikeressége. Ezt nem egyedi vagy kampányszerű támogatással lehet elérni: védelmük, képességeik és piacaik növelése állandó és hosszú távú feladat. Közben pedig forrásokat kellene arra fordítani, hogy fiataljaink ne menjenek külföldre, hanem itthon maradjanak és ők jelentsék a szükséges munkaerőt, méltó bérekért.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago