Kultúra

Látványos megnyitóval indul az EKF-év január 21-én

Veszprém a Bakony–Balaton régióval közösen viseli idén az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet. A rendezvénysorozat egy látványos megnyitóshow-val kezdődik január 21-én. Ennek programját a fővárosban ismertették.

– Az EKF-program azért indult, hogy felhívja az európai közvélemény figyelmét az európai kulturális közösség közös pontjaira. Azokra, amelyek bizonyítják a tézist, hogy Európa nemzeteit több minden köti össze, mint ami elválasztja őket egymástól – mondta a programbeharangozón dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

– A megnyitó egy álomszerű látomás lesz a városról – tette hozzá Can Togay János, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program művészeti és kreatív főtanácsadója.

A különleges, nagyszabású megnyitó mellett egész hétvégén kísérőprogramok várják a Veszprémbe és környékére látogatókat. A megnyitó egyúttal örömünnep is lesz, amelyet az utcákra kivonuló közönség, a lebonyolító csapat, a város és a régió szerelmesei együtt élhetnek meg. A nyitóesemény teljes programja itt böngészhető.

Az EKF-év programjai a VEB2023 programtervező applikációjában, az EKF honlapján, illetve a negyedévente nyomtatott formában is megjelenő programfüzetekben követhetők.

A képen a sajtóesemény résztvevői (balról jobbra): Lékai-Kiss Ramóna moderátor, Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója, dr. Navracsics Tibor és Can Togay János. Fotó: VEB2023 EKF

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago