Kultúra · 2023.01.09.

Látványos megnyitóval indul az EKF-év január 21-én

Veszprém a Bakony–Balaton régióval közösen viseli idén az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet. A rendezvénysorozat egy látványos megnyitóshow-val kezdődik január 21-én. Ennek programját a fővárosban ismertették.

– Az EKF-program azért indult, hogy felhívja az európai közvélemény figyelmét az európai kulturális közösség közös pontjaira. Azokra, amelyek bizonyítják a tézist, hogy Európa nemzeteit több minden köti össze, mint ami elválasztja őket egymástól – mondta a programbeharangozón dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

– A megnyitó egy álomszerű látomás lesz a városról – tette hozzá Can Togay János, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program művészeti és kreatív főtanácsadója.


A különleges, nagyszabású megnyitó mellett egész hétvégén kísérőprogramok várják a Veszprémbe és környékére látogatókat. A megnyitó egyúttal örömünnep is lesz, amelyet az utcákra kivonuló közönség, a lebonyolító csapat, a város és a régió szerelmesei együtt élhetnek meg. A nyitóesemény teljes programja itt böngészhető.

Az EKF-év programjai a VEB2023 programtervező applikációjában, az EKF honlapján, illetve a negyedévente nyomtatott formában is megjelenő programfüzetekben követhetők.

A képen a sajtóesemény résztvevői (balról jobbra): Lékai-Kiss Ramóna moderátor, Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója, dr. Navracsics Tibor és Can Togay János. Fotó: VEB2023 EKF

Kép forrása: Toroczkai Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]