Kultúra

Kőfeszt a Káli-medencében

A Káli-medence szívében augusztus 4-étől 8-áig harmadik alkalommal rendezik meg a Kőfesztet, a nyugalom fesztiválját, aminek idén már tíz helyszín ad otthont.

Az ötnapos fesztivál mesés miliőben kínál változatos programokat a látogatóknak. A látogatókat Kővágóörs, Kékkút, Balatonhenye, Köveskál, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Pálköve, Salföld, Balatonrendes és Monoszló várja.

Gyerekprogramokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, komolyzenei koncerttel, a Hagyományok Háza Folkudvarával, kézműves programokkal és népi focitornával is találkozhat az, aki augusztus 4. és 8. között a Kőfesztre látogat, de természetesen esténként felejthetetlen koncerteken is részt vehet. Fellép Pál István Szalonna és Bandája, a Fonó Zenekar, Ferenczi György és a Pesti Rackák, a Firkin, a Bulldózer, de Nagy Feró is a Kőfeszten ünnepli 75. születésnapját. A Trianon 100 című előadás és koncert is várja a közönséget a kővágóörsi sportpályán. Esténként táncházban mulathatnak a táncoslábúak, ahol az Erdőfű, az Üsztürü, a Tarsoly, a Dűvő és a Heveder zenekarok gondoskodnak majd a jó hangulatról. Augusztus 8-án Mindszentkállán a Káli-medencei sütiversennyel kibővített Magyar Ízek Utcája rendezvény zárja a kultúra nyugalmas ünnepét.

A belépés díjtalan.

Részletes program itt.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago