KIHÍVÁS NAPJA – Ma még lehet jelentkezni!

Brazil szamba, éjszakai uszodai mulatságok, görhoki, streetball, kutyás mozgás, élő csocsó, kapufarúgó-verseny, Trabant-tolás, rollertúra, sárkányhajózás, nagyi és papi torna, nordic walking, csörgőlabda ez csak egy kis ízelítő abból a több száz programból, amelyet országszerte rendeznek a május 30-i Kihívás Napja alkalmából.

Az egészséges életmód elengedhetetlen része a rendszeres testmozgás, ehhez kíván kedvet adni a Kihívás Napja. Már eddig is több száz óvoda, iskola, munkahely és település csatlakozott a nemzetközi akcióhoz, és még mindig nem késő versenybe szállni a legsportosabb település vagy oktatási intézmény címéért: május 23-ig meghosszabbította a nevezési határidőt az eseményt koordináló Magyar Szabadidősport Szövetség!

Az 1982-ben Kanadában indult nemzetközi mozgalomhoz Magyarország 1991-ben csatlakozott, Székesfehérvár pedig két évvel később. Azóta viszont nem telt el úgy év, hogy a fehérváriak hiányoztak volna a rendezvénysorozatról. Bár többször nyerték meg kategóriájukat, és képviselték Magyarországot a nemzetközi megmérettetésen is, mint ahogy Magony Tamás, a Kihívás Napja helyi főszervezője, a polgármesteri hivatal sportmunkatársa elmondta: függetlenül az eredménytől, a fehérváriak egyszerűen nem akarnak kimaradni a sportos akcióból! Nincs ez másként most sem, minden sportegyesület részt vesz a Kihívás Napján, nyílt edzéseket, gyerek-szülő meccseket tartanak, legyen az amerikai foci, súlyemelés, rögbi vagy frizbi. A szabadidősportos foglalkozások közül sem maradhat ki senki, a megyeszékhelyen május 30-án azonnal kezdődnek a programok, amint az éjfélt elütötte az óra.

A Kihívás Napjának köszönhető az is, hogy a városban elindult a Nyitott Tornatermek program, mert így nem csak egy, hanem az év minden napján van ingyenes mozgási lehetőség a városban, amelyre nagyon nagy igény mutatkozik a lakosság részéről – mondta Magony Tamás. Hozzátette: mindkét kezdeményezés jó példa arra, hogy a lakossági sportot milyen hatékonyan és jól lehet fejleszteni.

Fehérvár sportos város, az óvodáktól, iskoláktól a munkahelyeken, katonaságon át az egyesületekig mindenki részese akar lenni a Kihívás Napjának, sőt Újpest mellett ők képviselik Magyarországot a nemzetközi versenyben. Brazil kihívójuk tiszteletére a brazil szamba sem maradhat ki a programból: versenytáncosok segítségével bárki elsajátíthatja majd ezt a mozgásformát is. Kihívásként pedig a fehérváriak a mezőföldi palotást küldték el ellenfelüknek – mondta el Magony Tamás.

Tatabánya a ’91-es kezdetektől részt vesz a mozgalomban, mint ahogy Vadóc László, a Tatabányai Városi Szabadidősport Szövetség elnöke elmondta: az azóta már felnőtt generáció is nagyon jó szívvel gondol vissza a kezdetekre és vesz részt ma is a programokon. Hozzátette: hihetetlenül ötletesek a helyi szervezők, a városban 17 óvoda, 14 általános iskola és 4 középiskola is részt vesz az akcióban, de a helyi sportegyesületek is kiveszik a részüket a programból, elmennek a városi intézményekbe, és megmozgatják az ottlévőket. Amolyan “sportkóstolgató” ez, ahol szakmai felügyelettel próbálhatja ki minden korosztály a neki szimpatikus sportágat. A szakember szerint érdemes belevágni ebbe minden településnek, hisz nagyon motiváló az egész lakosság számára.

A versenyre nevezni és a jelentést leadni nagyon egyszerűen, online itt lehet. A legjobbak között csaknem ötmillió forint Decathlon sportszerutalványt oszt ki a Magyar Szabadidősport Szövetség. A sportáruház természetesen példát is mutat a munkahelyeknek: az összes áruházuk dolgozója részt vesz a kihívásban.

További információk: www.kihivasnapja.hu

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago