Categories: Kultúra

KIÁLLÍTÁS – Veszprém szeme

Nem kell tudni, mikor született, mivel a legtöbbünk számára ő mindig is itt volt a városban. Hegyeshalmi László szerint ő Veszprém szeme – mondta Gáspár Gábor fotósnak a táncfesztivál előadásain készült fotóiból összeállított kiállításán M. Tóth Géza.

Gáspár Gábor kiállításának címe: A fiúk a lányokkal táncolnak reggelig – folytatta a Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, a XXII. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivál zsűrijének tagja. – Ez a Pál utcai fiúk egyik nótájának első sora, de az együttes A bál című szerzeményének egy másik sora is ideillik: Mutasd meg nekik, hogy mi az az élet!, ami Gáspár Gábor mottója is lehetne, hisz ő nem csak a képeivel, de a megjelenésével is ezt sugározza. Általa Veszprém színesebbé válik.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében megjegyezte: az az igazi mélysége egy-egy fesztiválnak, ha inspirációt kínál, ha más művészeti ágaknak is lehetőséget ad, a táncfesztivál pedig egy ilyen rendezvény.

Péterváry-Szanyi Brigitta, a kiállításnak helyet adó Laczkó Dezső Múzeum igazgatója örömét fejezte ki, hogy hat hónapos zárva tartás után ismét megnyílik a múzeum kapuja, munkatársai pedig köszönthetik és kiállításra invitálhatják a közönséget.

A szabadtéri megnyitó után a közönség kisebb csoportokban nézhette meg a kiállított fotókat, és hallgathatta meg Krámer György, a táncfesztivál művészeti vezetőjének, valamint az alkotónak a beszélgetését.

Gáspár Gábor kiállítása, amely a táncfesztivál egyik kísérőrendezvénye, november 30-áig látogatható hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig. A kiállításról bővebben a múzeum honlapján olvashatnak.

Fotógalériánk bármelyik képre kattintva kinyílik.

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago