Kultúra · 2020.09.07.

KIÁLLÍTÁS – Veszprém szeme

Nem kell tudni, mikor született, mivel a legtöbbünk számára ő mindig is itt volt a városban. Hegyeshalmi László szerint ő Veszprém szeme – mondta Gáspár Gábor fotósnak a táncfesztivál előadásain készült fotóiból összeállított kiállításán M. Tóth Géza.

Gáspár Gábor kiállításának címe: A fiúk a lányokkal táncolnak reggelig – folytatta a Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, a XXII. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivál zsűrijének tagja. – Ez a Pál utcai fiúk egyik nótájának első sora, de az együttes A bál című szerzeményének egy másik sora is ideillik: Mutasd meg nekik, hogy mi az az élet!, ami Gáspár Gábor mottója is lehetne, hisz ő nem csak a képeivel, de a megjelenésével is ezt sugározza. Általa Veszprém színesebbé válik.


Porga Gyula polgármester köszöntőjében megjegyezte: az az igazi mélysége egy-egy fesztiválnak, ha inspirációt kínál, ha más művészeti ágaknak is lehetőséget ad, a táncfesztivál pedig egy ilyen rendezvény.

Péterváry-Szanyi Brigitta, a kiállításnak helyet adó Laczkó Dezső Múzeum igazgatója örömét fejezte ki, hogy hat hónapos zárva tartás után ismét megnyílik a múzeum kapuja, munkatársai pedig köszönthetik és kiállításra invitálhatják a közönséget.

A szabadtéri megnyitó után a közönség kisebb csoportokban nézhette meg a kiállított fotókat, és hallgathatta meg Krámer György, a táncfesztivál művészeti vezetőjének, valamint az alkotónak a beszélgetését.

Gáspár Gábor kiállítása, amely a táncfesztivál egyik kísérőrendezvénye, november 30-áig látogatható hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig. A kiállításról bővebben a múzeum honlapján olvashatnak.

Fotógalériánk bármelyik képre kattintva kinyílik.


[fbcomments]