Sport

KÉZILABDA – Veszrém–Veszprém a döntőben?

Nem tudom, veszprémiként van-e felemelőbb érzés annál, hogy a hétvégén akár sporttörténeti pillanatok tanúi is lehetünk. Mert benne van a pakliban, hogy a Telekom Veszprém és a Fejér-B.Á.L Veszprém játszik a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében.

Ha ez megtörténik, tele lesz a város boldog emberekkel. Még az sem elképzelhetetlen, hogy ez a két csapat játszik majd a harmadik helyért. A harmadik variáció sem lehetetlen, miszerint a Final Fourban nem „ütközik” egymással a két veszprémi együttes.

Ez a kivételes helyzet annak köszönhető, hogy az elődöntők sorsolásnál ezúttal a két gigász, a Telekom Veszprém és a Pick Szeged szembe került egymással. Így két kisebb klubnak is megadatott, hogy bekerüljön a fináléba. A Budakalász–Fejér-B.Á.L Veszprém összecsapás hasonlóan öldöklő küzdelmet ígér, mint a döntőnek számító Szeged–Veszprém. Éles József klubja egy éve már szerepelt a legjobbak kvartettjében, és a negyedik helyen végzett. Most egy nagy bravúrnak számító sikerrel beléphetnek oda, ahol eddig még sohasem jártak. Ez vonatkozik a Csoknyai István edző vezette Budakalászra is. Egy biztos: az idei döntő újoncot avat.


A Fejér-B.Á.L Veszprém akcióban. Fotó: Penovác Károly/Napló

A másik ágon is minden megtörténhet. Mint ahogy már elő is fordult az elmúlt tíz évben, hiszen csak a Telekom Veszprém és a Pick Szeged játszott az aranyéremért. Most viszont valamelyikük kimarad, és csak a bronzéremért küzdhet. Ami a vesztesnek nyilván óriási csalódás lesz. Ezért is várható különösen kíméletlen, valódi elődöntős kupa-csata a két legerősebb hazai klub között. A jelenlegi formák alapján a tavalyi győztes, címvédő Telekom az esélyesebb a továbbjutásra. Ám a kékek is többször bizonyították, hogy képesek nehéz helyzetből fordítani.

Aki szereti a jó sportot, a végletekig kiélezett, nagy küzdelmet, az szombaton és vasárnap vagy a győri Audi Arénában, vagy a képernyőn kísérheti figyelemmel a négyes tornát. Ezt mindenképpen látni kell, mert ilyen még nem volt, s talán jó ideig nem is lesz!

Donát Tamás

A vezető képen a Telekom Veszprém csapata. Fotó: telekomveszprem.hu

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago