Categories: Sport

KÉZILABDA – Nyílt levél a csapatunkért

Augusztus 22-én írásban tettünk fel hat kérdést a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatójának. Aláírás nélküli választ érkezett, miszerint a zrt. igazgatója szabadságát tölti, levelünket továbbították neki. A szakma szabályainak megfelelően méltányoltuk a kifogást, közölvén, hogy augusztus 31. délig várunk. Miután választ nem kaptunk, változtatás nélkül közöljük a levelet.

Nyílt levél Tóth László, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója számára:

Tisztelt Tóth László!

Miután az Opten céginformációs adatbázisban, 2017. augusztus 22-i lekérdezésünk időpontjában Ön a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Önhöz, hogy válaszoljon alább megfogalmazott kérdéseinkre annak érdekében, hogy a veszprémi emberek tisztán láthassák a kedvenc csapatuk körüli történéseket, változásokat:

  1. A cégadatok szerint Ön a zrt. vezérigazgatója. Azt jelenti-e ez, hogy nincs igazgatóság, Ön a cég egyetlen operatív vezetője és egyben a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának irányítója?
  2. A cégkivonat szerint 2017. 04. 26-tól a zrt. egyetlen tulajdonosa, részvényese a Duna Aszfalt Kft. Fedi-e a valóságot az a feltételezés, hogy a Veszprémi Építők SE már nem tulajdonosa, részvényese a csapatot működtető zrt.-nek?
  3. Hogyan tervezik rendezni a zrt. saját tőkéjét? Terveznek-e tőkeemelést, és ha igen, mekkora összegben és mikor? Hogyan alakul a zrt. idei üzleti éve, termelődik-e ismét veszteség? Mint az bizonyára Ön előtt is ismert, a magyar jog szerint ilyen saját tőkével nem működhet gazdasági társaság hazánkban, azaz ezt a helyzetet Önöknek, mint tulajdonosoknak kell rendezniük.
  4. A felügyelőbizottsági tagok számunkra ismeretlenek. Kérjük, hogy röviden mutassa be őket, és egyben ismertesse a felügyelőbizottság szerepét is!
  5. Amint az Ön előtt is ismert, évekkel ezelőtt a zrt. nagy összegű kölcsönt kapott a Csarnok Kft.-től, amely a város tulajdona, önkormányzati vagyon. A kölcsön már többször lejárt, majd meghosszabbították, de a 2016. évi beszámoló alapján úgy tűnik, az önkormányzat nem kapta vissza a pénzét és kamatfizetés sem történt. Kérdésünk: visszafizetésre került-e a kölcsön a kamatok megfizetése mellett?
  6. Milyenek az elképzeléseik a csapat működtetésével kapcsolatosan? A veszprémiek a szívükön viselik a csapat sorsát, és tudomást szeretnének szerezni arról, miként képzeli el a vezetés a csapat jövőjét. Szándékoznak-e esetleg bemutatkozó sajtótájékoztatót tartani, amelynek keretében ezekre a kérdésekre választ kaphatnánk?

Kérem, hogy a fenti kérdéseken túl ossza meg a nyilvánossággal az Ön által fontosnak tartott információkat, a csapat jelene és jövője szempontjából.

Szíves válaszait 2017. 08. 31. déli 12 óráig várom, s miután azok közérdeklődésre tartanak számot, természetesen nyilvánosságra hozzuk.

 

Gombás Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago