Categories: Sport

KÉZILABDA – Kispad helyett a pályán

A továbbfejlődésük érdekében – vagyis, hogy kellő rutint és tapasztalatot szerezzenek – a Veszprémi Kézilabda Kft. két sportolóját „engedte el” a Telekom Veszprém U20-as csapatába.

A Veszprémi Kézilabda Kft. és a Telekom Veszprém között nemrég szakmai együttműködési megállapodás jött létre, kiváltképp azt szem előtt tartva, hogy a „nagy testvér” világhírű felnőtt keretében kevés szerephez jutó tehetségek az NB I/B Nyugati-csoport ősz eleji nyitányát váró klubban több játéklehetőséghez jussanak. A kooperáció nem egyirányú, ugyanis a minap megrendezett Telekom Veszprém U20–Pécsi VSE tesztmérkőzésen az egyesület két neveltje, a tizennyolc éves Bendicsek Ákos és a nálánál egy esztendővel fiatalabb Melnyicsuk Viktor a végül 29–27-re nyert hazaiakat erősítette. Előbbi hat, utóbbi három góllal vétette észre magát a holtidénybeli találkozón.

Az ígéretes játékosokat tömörítő VKKFT és az Éles KISE jó úton jár az utánpótlás-nevelésben; ehhez legyen elég annyi, hogy a delegáltjaik évről-évre érdekeltek az országos korosztályos bajnokságok döntőiben. Ám az ifjak közül nem mindenki jut el a felnőttek öltözőjéig, így „kirepülve” más műhelyek szerelését húzzák magukra. A környező városok és települések kézilabdaköreiben több Éles-iskolással találkozhatunk.

A nálunk dolgozó edzőkollégákkal úgy éreztük, hogy az út fordítva is működhet, magyarán a két szóban forgó fiatal a több játéklehetőség reményében a Telekom szintén másodosztályú kiscsapatában folytatja a pályafutását – mondta Éles József, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője. – Nálunk eztán is az utánpótlás-nevelésen lesz a hangsúly, nem pedig az eredmények hajszolásán. A legfőbb célunk, hogy mindenki elég időt tölthessen a pályán, fejlődjön, szakmailag érettebb játékossá váljon. A szakmai stáb szerint ők most kevesebb szerepet kaptak volna az NB I/B-s alakulatban, pedig nem a kispadon van a helyük. Az egyesület valahol ezzel is példát mutat a magyar kézilabdának.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago