Categories: KözéletSport

KÉZILABDA – Ez Veszprém!

Ha van tudathasadásos állapot, akkor a Veszprém–Veszprém férfi kézilabda városi rangadó feltétlen annak számított. Hiszen nem csak a csapatok viselték a város nevét, de a zsűriasztalnál dolgozók és a játékvezetők is megyeszékhely-kötődésűek voltak.

A lelátón természetes ott ültek a Telekom Veszprém hívei, akik negyvenhárom éve ezen a csapaton szocializálódtak és eljöttek a fiatal magyar, újonc együttes, a Veszprémi KKFT drukkerei is, akik újgenerációs szurkolók, egy másik nemzedék képviselői.

Ami igazán megható volt a hatvan perc alatt, hogy mindenki veszpréminek érezte magát. Merthogy a Telekom Veszprém szebbnél szebb góljait és a VKKFT parádés megoldásait egyformán megtapsolta, megéljenezte a lelátó népe, ami azt sejtette, hogy a kézilabdázás kedvelői befogadták, elfogadták a sportág új, jeles képviselőit, az egykori világklasszis játékos, Éles József klubját.

Nem véletlenül csendült fel a lokál derbi végén az Ez Veszprém ismert rigmus, amely közös vastapssal zárta le a magabiztos, fölényes Telekom győzelemmel végződött sporttörténeti eseményt, amelyen a VKKFT ismét megmutatta oroszlánkörmeit és amit a televízió nyilvánosságának köszönhetően az egész országban láthattak a sportág kedvelői.
Jelezve ezzel, hogy az alázatos, hajtós, küzdős játékkal helyet követelnek maguknak az élvonalban. Ehhez persze kell majd a további szurkolói támogatás, akár a Telekom rajongóitól is, amikor a várhatóan szoros meccseken még nagyobb szükség lesz a magyar, veszprémi fiatalok buzdításra.

A fair play is jelen volt az arénában, amikor a sérülést szenvedett hazai” kézilabdázókat a telekomos Moraes és Mahé segített a kispadhoz kísérni. A brazil beálló egyszerűen felnyalábolta Somogyi Bálintot, úgy vitte az orvosi ellátásra. Nemes gesztus volt. A Tombor-csapat pénteken Szegeden vendégszerepel. Újabb bizonyítási lehetőség ország-világ előtt, hiszen az M4 ezt az összecsapást is élőben közvetíti.

Donát Tamás

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago