Közérzet / Sport · 2020.09.10.

KÉZILABDA – Ez Veszprém!

Ha van tudathasadásos állapot, akkor a Veszprém–Veszprém férfi kézilabda városi rangadó feltétlen annak számított. Hiszen nem csak a csapatok viselték a város nevét, de a zsűriasztalnál dolgozók és a játékvezetők is megyeszékhely-kötődésűek voltak.

A lelátón természetes ott ültek a Telekom Veszprém hívei, akik negyvenhárom éve ezen a csapaton szocializálódtak és eljöttek a fiatal magyar, újonc együttes, a Veszprémi KKFT drukkerei is, akik újgenerációs szurkolók, egy másik nemzedék képviselői.


Ami igazán megható volt a hatvan perc alatt, hogy mindenki veszpréminek érezte magát. Merthogy a Telekom Veszprém szebbnél szebb góljait és a VKKFT parádés megoldásait egyformán megtapsolta, megéljenezte a lelátó népe, ami azt sejtette, hogy a kézilabdázás kedvelői befogadták, elfogadták a sportág új, jeles képviselőit, az egykori világklasszis játékos, Éles József klubját.

Nem véletlenül csendült fel a lokál derbi végén az Ez Veszprém ismert rigmus, amely közös vastapssal zárta le a magabiztos, fölényes Telekom győzelemmel végződött sporttörténeti eseményt, amelyen a VKKFT ismét megmutatta oroszlánkörmeit és amit a televízió nyilvánosságának köszönhetően az egész országban láthattak a sportág kedvelői.
Jelezve ezzel, hogy az alázatos, hajtós, küzdős játékkal helyet követelnek maguknak az élvonalban. Ehhez persze kell majd a további szurkolói támogatás, akár a Telekom rajongóitól is, amikor a várhatóan szoros meccseken még nagyobb szükség lesz a magyar, veszprémi fiatalok buzdításra.

A fair play is jelen volt az arénában, amikor a sérülést szenvedett hazai” kézilabdázókat a telekomos Moraes és Mahé segített a kispadhoz kísérni. A brazil beálló egyszerűen felnyalábolta Somogyi Bálintot, úgy vitte az orvosi ellátásra. Nemes gesztus volt. A Tombor-csapat pénteken Szegeden vendégszerepel. Újabb bizonyítási lehetőség ország-világ előtt, hiszen az M4 ezt az összecsapást is élőben közvetíti.

Donát Tamás


[fbcomments]